Nézze, milyen szép sapkát kapott Iohannis Trumptól!

2019. augusztus 21. 23:27

Az van ráírva: Make Romania Great Again.

2019. augusztus 21. 23:27

Kedden járt a Fehér Házban Klaus Iohannis román elnök, ahol több kérdést is megvitatott Donald Trump elnökkel. Románia első embere felvetette, hogy szívesen látna több amerikai katonát az országban, aminek Trump nagyon örült. A két politikus azt is megbeszélte, hogy Trump jobban örülne, ha keleti szomszédunk nem a Huaweijel építtetné ki az 5G-hálózatot az országban, illetve, hogy Washingtonban értékelik az országnak a Visa Vaiwer vízummentességi programba való bekerüléséért tett erőfeszítéseit.

Trump jelezte, szívesen ellátogatna Romániába, és adott Iohannisnak egy Make Romania Great Again (Tegyük újra naggyá Romániát) feliratú baseballsapkát is. Iohannis minden bizonnyal büszkén viseli majd a nagyszerű ajándékot, amelynek inkább Trump 2016-os kampányszövegéhez, mint Nagy-Románia visszaállításához lehet köze.

(kép: Klaus Iohannis/Facebook)

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takita
2019. augusztus 22. 22:31
A baseball sapka felirata; Make Romania Great Again (Tegyük újra naggyá Romániát) minden valószínűség szerint Románia területi követeléseire vonatkozott. Románia ugyanis, a Fekete tengert kivéve, minden szomszédjával roszban van, területeket vitat el. 1. Bulgáriától : Dél-Dobrudzsa igénylik vissza 2. Szerbiával: a Bánság fele miatt, u.i . Tiszáig tartó területre tart igényt. .(Lásd a Gyulafehérvári Határozat.) 3. Magyarországgal: az állítólag a Tiszáig tartó Dák királyság okán, - a Tiszántúlt igényli 4. Ukrajnával szemben az egykori Bukovina teljes területét igénylik,mert Sztálin elvtárs ebből az 1918-ban megszerezett területből, annak idején csak egy megyénykényi terület hagyott meg Romániának. Továbbá a Moldova alatti területet,amely egykor szintén a Nagy Románia része volt. 5. Moldávia, mint állam bekebelezése egy napirenden lévő téma. Ez a terület valamikor Beszarábia része volt. Lakosainak többsége ma is román nemzetiségű ,ám igen erős az orosz befolyás. Viszont tény,hogy még a románok se akar egyesülni. Moldáviából a Dnyeszter mentén kiszakadt egy rész, Tiraszpol pedig valamiféle független államszerűség -orosz katonai jelenléttel. Moldáviát kérik most a románok a nagy USA- barátságért. Úgy látszik Trump meg is ígérte. Ám ehhez Putyinnak is lesz egy-két szava.
OberEnnsinnen
2019. augusztus 22. 11:52
Újra..., naggyá..., Romániát?... Ja az egykori Nagy Dáciára gondolhatott az elnök úr? Ja, hogy egyiket sem látta soha, senki, sehol? Sem nagy Romániát, sem nagy Dáciát? Ez nem lehet probléma. Elvégre egy nép, állam, ha a hazugság a talpköve, ott nincs lehetetlen... Akkor végképp nem, ha Nagyságát 1920 Párizsában nyerte el. Magától a Sátántól, mivel tudjuk, ő, a Sátán a hazugság atyja. Párizs-Versailles, 1920, "béke"-szerződés a tények kizárásával: ezek így együtt a sátáni hazugságdiadal instrumentumai.
fogas paduc
2019. augusztus 22. 11:32
Romániát nem lehet ismét naggyá teni, mert sosem volt az. Az amerikai történelem oktatás nincs a toppon.
121212
2019. augusztus 22. 11:16
Szilvay, Megadja és a többi fan lelkesen tapsol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!