Válik Sarah Palin

2019. szeptember 10. 08:22

Az ok: vérmérsékletbeli összeférhetetlenség.

2019. szeptember 10. 08:22


Válik a férje Sarah Palin volt alaszkai kormányzótól, a 2008-as amerikai elnökválasztás republikánus alelnökjelöltjétől – jelentette kedden az alaszkai Anchorage Daily News című lap nyomán az Euronews. Todd Palin 31 év házasság után pénteken nyújtotta be a válási dokumentumokat az anchorage-i legfelsőbb bíróságon. Válóokként „vérmérsékletbeli összeférhetetlenséget” jelölt meg, amelynek következtében – mint a kereset fogalmaz – „lehetetlen az együttélés férjként és feleségként”.

Az 55 éves férj a javak egyenlő arányú megosztását és a legkisebb gyermek, a 2008-ban született, a Down-szindrómás Trig felügyeletét is kérelmezte. A házaspárnak öt közös gyermeke van, négyen már nagykorúak.

Ismeri Oroszországot, mert rálát az ablakából

Sarah Palin akkor vált ismertté a szélesebb publikum számára, amikor 2008-ban a republikánusok elnökjelöltje, a tavaly elhunyt arizonai John McCain szenátor úgy döntött, őt emeli maga mellé alelnökjelöltként. Palin rövid idő alatt népszerűvé vált a választók körében, jóllehet, amikor az NBC televízió esti híradójában azt kérdezték tőle, hogy mennyire van tisztában Oroszország jelentőségével és politikájával, azt válaszolta: ismeri az országot, mert „az ablakomból rálátok Oroszországra”.

Az elnökválasztást akkor Barack Obama és alelnökjelöltje, Joe Biden nyerte meg. Később McCain szenátor elismerte, hogy elhamarkodott döntés volt Sarah Palin alelnökjelöltsége. A jelenleg 55 éves Sarah Palin azóta nem politizált, hanem üzleti tevékenységet folytatott, bár az elveszített választások után még sokáig politikai előadásokat is tartott tetemes összegekért.

Háttérben maradt

Férje azonban mindvégig távol maradt a reflektorfénytől. Az MSNBC televízió információi szerint 2011-ben még aktívan tárgyalt alaszkai tisztségviselőkkel egy sor üzleti ügyben. Todd Palin korábban egy alaszkai olajmező termelési vezetője volt, és kereskedelmi célú halászattal is foglalkozott.

(MTI)

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabor7th
2019. szeptember 11. 01:52
„az ablakomból rálátok Oroszországra”. -Erről már kiderült, hogy fake news.
Akitlosz
2019. szeptember 10. 17:04
Ebben a házasságban a férj a halvérű.
Akitlosz
2019. szeptember 10. 17:01
Nagyot alakít az ENSZben is. https://www.youtube.com/watch?v=uimh2EBB1yQ
Akitlosz
2019. szeptember 10. 16:57
Az Iron Sky című filmben ő az Amerikai Egyesült Államok elnöke. :-) https://www.youtube.com/watch?v=MADeYOMYUFQ
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!