A Fehér Ház lemondta a The New York Times és a The Washington Post előfizetését

2019. október 24. 22:28

Az amerikai elnök kijelentette, hogy a két lap álhíreket közöl.

2019. október 24. 22:28

A Fehér Ház lemondta a The New York Times és a The Washington Post című lapok előfizetését – jelentette be Stephanie Grisham, az amerikai elnöki hivatal szóvivőnője csütörtökön.

A szóvivőnő úgy fogalmazott: „nem újítottuk meg az előfizetéseket”. Majd hozzáfűzte, hogy ez „az adófizetők számára alapvetően fontos takarékoskodást” jelent.

Donald Trump amerikai elnök egy hétfőn, a Fox televíziónak adott interjújában ismételten hangoztatta a liberális The New York Timesszal szembeni kifogásait, és közölte, hogy a továbbiakban nem kívánja látni a lap példányait a Fehér Házban. „Nem akarjuk többé (ezt a lapot) a Fehér Házban, valószínűleg le is fogjuk mondani, és így teszünk a The Washington Posttal is” – mondta Trump.

Az amerikai elnök kijelentette, hogy e két lap álhíreket, hamis híreket közöl. Trump nem először ostorozta a két amerikai liberális lapot, mint ahogyan egyes televíziós csatornákat is – például a CNN-t – rendszeresen bírál, mert szerinte álhírekre alapozva próbálja tematizálni az amerikai közbeszédet.

(MTI)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Almassy
2020. január 14. 13:30
Gratulálok! Szerintem elég bátor tett volt, nem beszélve a jelképes értékéről.
mucsay
2019. október 25. 19:58
kiváncsi lennék az állami intézetek mennyi hvgt és mennyi magyarnemzetet rendelnek. de a jobboldali falkatagoktól ezt nem fogom olvasni, csak a szokásost.
felcsutil okupec
2019. október 25. 19:19
a feher haz szovivoje megjegyezte a ket lap helyett a Big 'Uns magazint fizettek elo az elnoknek. :DD
gyaloggos
2019. október 25. 17:10
ASZONDTA A fEHÉR hÁZ, hogy a CNN is álhíreket közöl! MELYIK magyarországi csatornának van köte a CNN-hez? Hm....?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!