Fogadták a hangszertokba bújva elszökött Nissan-vezért Libanonban

2020. január 02. 08:56

Az üzletembert Japánban pénzügyi visszaélésekkel vádolták.

2020. január 02. 08:56

 A Japánból elszökött Nissan-vezért, Carlos Ghosnt Libanonban fogadta az államfő – közölte szerdán két forrás, amely közel áll a Japánban pénzügyi visszaélésekkel vádolt üzletemberhez.

A libanoni állampolgársággal is rendelkező Ghosn a hét elején közleményben jelentette be, hogy Libanonban van, de arról nem árult el semmit, hogy miként került oda. Azóta nem közölt semmit.

Most a szóban forgó két forrás megerősítette a japán sajtó értesülését, hogy Ghosn egy magánrepülőgépen jutott ki Japánból, Törökországba ment, majd onnan Libanonba. A nyilatkozók elmondták azt is, hogy a szökést egy biztonsági magáncég szervezte meg. Egy zenekar Ghosn tokiói lakására ment, látszólag azért, hogy játsszon a karácsonyi partiján.

Később az üzletembert egy hangszertokban kicsempészték a lakásból,

ahol házi őrizetét töltötte.

A bejrúti elnöki hivatal sajtósa tagadta, hogy az államfő találkozott volna Ghosnnal. Tisztségviselők a Reuters hírügynökség szerint azt mondták, hogy Ghosn francia útlevéllel, legálisan lépett be az országba, noha a francia, a libanoni és a brazil útlevele is Japánban maradt az ügyvédjeinél. Korábbi jelentések még arról szóltak, hogy francia útlevéllel és valamilyen libanoni okmánnyal lépett be az arab országba.

Libanonba érkezését bejelentő közleményében arra hivatkozott, hogy azért menekült el Japánból, mert a japán igazságszolgáltatás szerinte elfogult, eleve bűnösnek tekintették és túszul ejtették őt, alapvető emberi jogait semmibe vették.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2020. január 02. 21:41
Van, aki csak egy templomi orgona tokjában fér el.
rómaikömény
2020. január 02. 21:07
Festi a haját
golyakalifa
2020. január 02. 11:11
Én egy olyan autógyártó cég vezérétől, akinek min. 3 állampolgársága van, nem vennék használt autót. Azon, hogy egy japán autógyártó mammutcéget miért nem egy született! japán igazgat, gondolkozzanak az egyébként kirekesztő japánok.
Cassi
2020. január 02. 10:21
Pusztán az érdeklődés kedvéért, milyen hangszer tokjába fér be egy hatvanöt éves igazgató?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!