Rowan Atkinson: Az eltörléskultúra olyan, mint egy középkori csőcselék

2021. január 05. 20:09

A színész szerint a jelenlegi trendek tovább polarizálják a társadalmat.

2021. január 05. 20:09
null

Az úgynevezett „cancel culture”, vagy eltörléskultúra olyan, mint „egy középkori csőcselék, amely csak azt lesi, kit lehet megégetni”idézi a színészt a Telegraph. Mint a lap is írja, Rowan Atkinson régóta lelkes támogatója a szólásszabadságnak, és ezért ijeszőnek tartja, hogy az online térben egyre inkább kiközösítik azokat, akik szokatlan véleményt fogalmaznak meg. Véleménye szerint ez a trend nem sokban különbözik a középkori társadalmaktól, ahol eretnekeket égettek meg hiedelmeikért.

– vallja a színész, aki szerint a probléma egyik legfőbb okát az algoritmusok jelentik. „Ezek az algoritmusok döntik el, mit akarunk látni. Ezáltal egy kettős világlátás jön létre, ahol vagy velünk vagy, vagy ellenünk. Ha ellenünk vagy, akkor el kell téged törölni” – mondta Rowan Atkinson.

Címlapfotó: YouTube

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. január 06. 08:27
Szerintem ki lesz tiltva az USa-ból ennek a pasasnak a filmjei...
nagyontitkos
2021. január 06. 07:10
Ugyanugy kaptunk az emlitett csocselekbol az ocean ezen felere is...
Bell & Sebastian
2021. január 05. 23:20
Also known as Nem hinném, hogy a középkori Londonban a csőcselék napi elfoglaltsága a betevő lincselés áldozatainak felkutatása volt a bodega telepeken. Legfeljebb nézőkként jöhettek számításba a páratlan kegyetlenségű nyilvános kivégzéseken, ahol a lefejezés egy éles karddal és szakértő hóhérral kegyes halálnak számított, a kibelezés, felnégyelés, kerékbe törés és egyéb ínyencségek mellett. Hogy ki az ellenség, azt már akkoriban is a király mondta meg rámutatással, amiben támogatta őt az udvara a hosszú és gondtalan élet reményében. A messzi végeken, ahol kevésbé fenyegetett közegészségügyi katasztrófa vagy tűzvész, mint a zsúfolt Londonban, nyilván rendhagyó elképzelései támadtak a dolgozó népnek a hatalom és javak megosztásáról, kiváltképp egy éhezéssel eltöltött, hosszú tél után, mint a király szoknyája alatti ájert szagoló nemességnek. A nagy semmittevésben jobban ráértek politizálni meg összeesküdni. Rowan barátunk nem olyan buta, hogy ne látná át a trendet. De ha pontosabban fogalmazna hamar megcsókolná őt is Nova, oszt kennék az aktuális Hitlerre. Ha csak és kizárólag kibasznak a vidékkel, egyre nő a feszültség, és az nem szokott jól elsülni. Az interneten folyó boszorkányüldözés csak kísérőjelenség, de semmiképpen nem ok. Amit meg kellene nevezni, és aminek nincsen köze a csőcselékhez, azon kívül, hogy megint megtermelte magának, a.k.a. behordózta a puskaport.
civis72
2021. január 05. 22:34
A libernyák oktatás kitermelte a rangeteg nihilista naplopó gecit ...akik azt hiszik , hogy csak eredendő jogaik vannak mert világra lettek szarva
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!