Egymásnak estek a tüntetők Mianmarban

2021. február 25. 10:10

Kések, buzogányok és kövek kerültek elő, miután a puccsot támogató és ellenző tömegek találkoztak.

2021. február 25. 10:10
null

A Reuters jelentése szerint a február 1-jén történt mianmari katonai puccsot ellenző tüntetést szervezett egy csapat tanuló Yangon régióban csütörtökre. Mielőtt azonban összegyűlt volna a tiltakozó tömeg, egy körülbelül 1000 fős hadseregpárti csoport tűnt fel.

Felfegyverkezve érkeztek

Az ellentüntetők kezdetben csak az újságírókat és fotósokat fenyegették, de később eldurvult a helyzet. Többük kést és buzogányokat vettek elő, emellett köveket is dobáltak, illetve katonaság ellen tüntetők közül több embert megvertek. Az összecsapás során 1 civil és 1 rendőr veszítette életét.

A Reuters megkeresésére a katonai kormányzat szóvivője nem kommentálta az esetet.

Nem hátrálnak meg

„Ez az eset megmutatta, hogy kik a valódi terroristák” – nyilatkozta egy katonaságellenes aktivista a Reutersnek. Hozzátette:

Az erőszakos eset tovább súlyosítja a mianmari helyzetet, hiszen az országot már javarészt megbénították a tüntetések, illetve a polgári engedetlenség.

Címlapképen: Egy földre esett tüntető. Kép forrása: AFP

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kompenzátor
2021. február 25. 10:50
Érdekes lenne tudni, hogy mi a vallási vetülete ennek a puccsnak, ha van, de hol talál az ember megbízható forrást amiből tájékozódhat? A google találatok első hatezer oldalán biztosan csak olyan médiumok vannak amik a globalista rezsim érdekei szerint hazudoznak a témáról. Már a rohingya-témában is totális nemzetközi hírhamisítás ment.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!