Új kutatási eredmények láttak napvilágot a koronavírus brit variánsáról

2021. február 15. 13:25

A koronavírus brit mutációja könnyebben képes az emberi sejtekhez kapcsolódni és nagyobb mennyiségben termelődik a fertőzöttek szervezetében.

2021. február 15. 13:25
null

Rusvai Miklós víruskutató elmondta,

az új variáns körülbelül 70 százalékkal fertőzőbb, mint az a változat, ami eddig jelen volt.

Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy súlyosabb tüneteket okozna – tette hozzá. A kutató valószínűnek tartotta, hogy a brit variáns állhat az utóbb napok kedvezőtlenebb vírusadatai mögött. Kitért arra is, a brazil és a dél-afrikai mutációkról szintén elmondható, hogy valamivel jobban terjednek, mint az eredeti változat; ezeknél azonban nagyobb változás ment végbe az úgynevezett tüskefehérjén is, ezért ellenük nem olyan hatékonyak a jelenleg forgalomban lévő oltások. Tehát – fűzte hozzá – 5-10 százalékot le kell vonni a vakcinák eredeti variánssal szemben tapasztalt hatékonyságából. Rusvai Miklós hangsúlyozta,

a vakcinák nem a megfertőződést akadályozzák meg, hanem azt, hogy a betegség súlyossá váljon,

illetve, hogy a páciens belehaljon a fertőzésbe.

(MTI)

(Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2021. február 15. 20:38
propaganda szagja van.... 'az új variáns körülbelül 70 százalékkal fertőzőbb, mint az a változat, ami eddig jelen volt' bizonyiték? szeretném tudni ezt hogy számolták ki, mert bullshit szaga van... egyáltalán hol és ki izolálta ezt a virust? linket kérek számitógépen generált genom térkép megint csak megközelités.... 'a vakcinák nem a megfertőződést akadályozzák meg, hanem azt, hogy a betegség súlyossá váljon' a vakcina definició szerint megvéd a fertőzéstől...immunitás.. 'A védőoltás (vakcina) gyengített vagy elölt kórokozókat, azok fragmentumait (részeit) vagy kész ellenanyagot tartalmazó készítmény. Beadásának (vakcináció) célja a szervezet specifikus ellenállásának fokozása, mesterségesen előidézett immunitás. A védőoltások beadása után (mesterséges immunizáció) a szervezetben védettség alakul ki az adott kórokozóval szemben' https://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A9d%C5%91olt%C3%A1s
VeJoLa
2021. február 15. 20:34
Sajnos, a k(h)étkulacsos ellenzék most épeszű érveket sajátít ki politikai céljaira! Az osztrák és a német ellenzéktől a saját eltúlzott pandémia-diktatúrájuk ellen rengeteg ilyet nyúlhatnak le, amiket elszomorító itthon üres kampány-szlogenként visszahallani.
VeJoLa
2021. február 15. 16:01
A 70%-kal azt jelenti, hogy úgy másfélszer fertőzőbb! De nem veszélyesebb. Tehát NoPara! Ne hagyjuk már magunkat tovább ijesztgetni! Vissza akarom kapni az életemet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!