Megjelent az indiai variáns Svájcban

2021. április 25. 13:46

A koronavírus-mutáns nem közvetlenül Indiából, hanem egy európai országból érkezhetett.

2021. április 25. 13:46
null

Svájcban azonosították a koronavírus indiai variánsát egy beutazóban, aki nem közvetlenül Indiából, hanem átszállással egy másik országból érkezett Svájcba - közölte a svájci közegészségügyi hivatal (BAG).

Egy hónapja történt

Az eset még március végén történt, a beteg egy nem megnevezett európai országból érkezett Svájcba.

A BAG közlése szerint egyelőre folynak a tárgyalások arról, hogy Indiát szerepeltessék-e a koronavírus szempontjából nagyon kockázatos országok listáján. Ez azt jelentené, hogy minden, Indiából beutazónak az érkezésekor karanténba kellene vonulnia az alpesi országban.

Nem tudnak róla, hogy mennyire súlyos az ügy

A BAG szóvivője megjegyezte, egyelőre nincs megbízható információ arról, hogy a koronavírus legújabb, indiai variánsa magasabb arányban fertőzne vagy bármilyen más szempontból veszélyesebb lenne, mint az eddig ismert változatok.

Vasárnap számos más ország példáját követve Olaszország is korlátozta az Indiából való beutazást. Indiában az elmúlt négy napban meghaladta a napi 300 ezret a beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma. A járvány tavalyi kitörése óta sehol a világon nem regisztráltak ilyen rövid idő alatt ennyi új megbetegedést.

(MTI)

A címlapkép illusztráció.

Kép forrása: Pixabay

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2021. április 25. 16:41
No-no! És a 26000 hulla meg a többiek akik ezután halnak meg Orbán miatt!
Da Vinci
2021. április 25. 16:02
Beteszik a svájci mutáns mellé, ami pont olyan veszélyes, mint az angol. https://www.20min.ch/story/nun-soll-es-auch-eine-schweizer-coronavirus-mutation-geben-161031026634
Camael
2021. április 25. 14:57
ha megnézünk egy amcsi filmet mindig az a vége hogy a hős amerikaiak megmentik a világot.... a világ 100 szegény országa akik tehetetlenek a járvánnyal szemben kérvényezték hogy a koronavírus vakcinák licenszét ideiglenesen tegyék szabaddá, hogy ők is hozzáférhessenek, de ezek az országok elutasították: USA, Nagy-Britannia, Európai Unió, Kanada, Svájc, Japán, Norvégia, Ausztrália , Brazília na ennyit a világ megmentéséről
formaegy
2021. április 25. 14:52
formaegy 2021. április 25. 14:49 - hoz Még mielőtt a könnyen félreértelmezők el kezdenek pattogni, a zárás Indiára vonatkozott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!