Az orosz külügybe érkezett Washington válaszával az amerikai nagykövet

2022. január 26. 18:26

Az Egyesült Államok válaszolt az Oroszország biztonsági garanciaigényeire.

2022. január 26. 18:26
null

Felkereste Oroszország külügyminisztériumát szerda este John Sullivan amerikai nagykövet, sajtóértesülések szerint Washington válaszával Moszkva biztonsági garanciaigényeire. Oroszország december közepén kétoldalú szerződés tervezetét juttatta el az Egyesült Államoknak, és ebben egyebek között arra tett javaslatot, hogy

Washington kötelezze el magát a NATO keleti terjeszkedésének leállítása mellett,

szüntesse be a katonai együttműködést a posztszovjet országokkal, vonja ki nukleáris fegyvereit Európából, és ne telepítsen a kontinensre Oroszországot fenyegetni képes csapásmérő rendszereket. 

Orosz tisztségviselők többször is hangsúlyozták, hogy a tervezet mind a nyolc cikkére részletes írásbeli választ várnak az Egyesült Államoktól. 

(MTI)

Borítókép: 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fintaj
2022. január 26. 21:50
Szerdán az olasz üzleti élet vezetői videokonferenciát tartottak Putyinnal. " A videokonferencián mások mellett részt vett Francesco Starace, a részben állami tulajdonú energetikai vállalat, az Enel elnök-vezérigazgatója, Marco Tronchetti Provera, a világ ötödik legnagyobb gumiabroncsgyártó multinacionális vállalata, a Pirelli ügyvezető alelnöke és vezérigazgatója, valamint Antonio Fallico, a kereskedelmi pénzintézet, a Banca Intesa San Paolo oroszországi tevékenységének irányítója. A Generali biztosító, az élelmiszeripari Barilla és a húsfeldolgozó Cremonini menedzserei is ott voltak a részt vevő tizenhat olasz nagyvállalat képviselői között." Így kell ezt csinálni!
masikhozzaszolo
2022. január 26. 20:16
A háború nem kezdődik még, szerintem. Először még a digitális harcot kezdik el. Fb, youtube, stb kikapcsolása az oroszoknál. És mobiltelefon háború.
Gyzoltan
2022. január 26. 19:42
Az ukrán kérdés felveti, van e keresnivalója Ukrajnának a Kárpát-medencében? Szerintem semmi, amint Moszkvának sem!
Lajtorján
2022. január 26. 19:30
Orbán ezt is meg fogja engedni, mint amikor tőlünk indulhattak Jugoszlávia bombázására is. A horvátok legalább tökösek voltak és azt mondták nem vesznek részt ebben az ukrán mókában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!