Szijjártó: Szorosan figyelemmel követjük a kazah eseményeket

2022. január 07. 14:01

Kedd reggel külügyminiszteri szintű, rendkívüli videókonferencia lesz a Türk Államok Szervezetével.

2022. január 07. 14:01
null

Közösségi oldalán szólalt meg a kazahsztáni eseményekkel kapcsolatban Szijjártó Péter. Mint a külgazdasági és külügyminiszter fogalmazott, Kazahsztán stratégiai partnere Magyarországnak, ezért a külügy szorosan követi az országban történő eseményeket. A magyar külügy csütörtökön felvette a kapcsolatot a Türk Államok Szervezetének főtitkárával, az eseményeket külügyminiszteri szintű, rendkívüli videókonferencián fogják megvitatni. 

A kazah fél kérésére ezt magyar idő szerint kedd reggelre hívta össze az üzbég soros elnökség”

– írta Szijjártó. 

A tárcavezető aláhúzta: a magyar külképviseletek folyamatosan kapcsolatban vannak a Kazahsztánban tartózkodó magyarokkal, de egyelőre nem tudni bajba jutott állampolgárról. 

Tűzparancsot adott a kazah elnök a tüntetők ellen

A kazah elnök megparancsolta a biztonsági erőknek: figyelmeztetés nélkül nyissanak tüzet, amennyiben folytatódnak a zavargások. Bővebben is érdekel...

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ferenc Novak
2022. január 07. 20:54
" külügy szorosan követi az országban történő eseményeket." Ragod ilyenkor a körmeid? Mert az vilagos, ami ott törtenik ahhoz neked semmi közöd. Csak negativ szereplö lehetsz benne.
jánosbácsi
2022. január 07. 14:53
Peti ne feledkezz meg arról, hogy te orosz barát vagy a türkök meg a testvéreid.
quimby
2022. január 07. 14:31
No de miért kedden lesz az ülés? Az ortodox karácsony miatt. Ma van az ortodox karácsony. Hristos se rodi! Voistinu se rodi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!