Nevet változtatna Törökország, hogy ne keverjék össze a pulykával

2022. március 15. 17:49

Turkey vs. Türkiye.

2022. március 15. 17:49
null

Diplomáciai erőfeszítéseket tesz a török kormány, hogy sikeresen megváltoztassa az ország angol nevét „Turkey”-ről a török elnevezésre, azaz „Türkiye”-re. A döntés még tavaly december elején született, amikor egy elnöki kommünikében Recep Tayyip Erdoğan kihirdette, hogy ezentúl az angol (Turkey), német (Türkei), francia (Turquie) és egyéb kifejezések helyett a Türkiye szót kell használni. 

A problémát az okozza, hogy angol nyelven a turkey pulykát jelent, így például a Google-ben Törökországra keresők sok esetben a testes észak-amerikai baromfira akadnak.

Nyitókép: Artur Widak / NurPhoto / AFP

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ovander
2022. március 16. 11:38
Végre egy nem háborús hír. Amúgy a Türk Tanáccsal mi a helyzet? Egyben van még?
VeJoLa
2022. március 16. 11:34
Aki nem veszi észre a különbséget Törökország meg a pulyka között, (pelusi nenszi) az meg is érdemli!
DBZ22
2022. március 15. 19:53
Ti beszéltek ? :) Ezt figyeld : https://www.youtube.com/watch?v=r8pnec4Hxps
A közösség tagjaként
2022. március 15. 19:35
Nagyon helyes! és ha meg van a névváltás akkor ki is léphetnek a nato-ból mert Türkiye nem írt alá nató tagsági belépésit a múltban se egyéb olyan szerződést ami ellentétes a mai érdekeivel. Hungary felkészül!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!