Így lövik amerikai rakétákkal az ukrán MiG-29-esek az orosz radarokat (VIDEÓ)

2022. szeptember 03. 07:30

Az ukrán mérnökök összehozták az ősi szovjet technikát a csúcskategóriás amerikai fegyverekkel.

2022. szeptember 03. 07:30
null

sok szempontból érdekes videót tett közzé kedden az ukrán légierő. Az 1 perc 41 másodperces zenés alkotással egy március 9-én légi harcban hősi halált halt pilóta, Jevhen Liszenko őrnagy emléke előtt tiszteleg Ivan nevű bajtársa. A videó több rövid, különböző időpontokban készült snittből van összevágva, és egy Ukrajna fölött repülő MiG-29-es vadászgép harci tevékenységeibe enged bepillantást:

AZ rtl.hu összeválogatott pár érdekes mozzanatot, amiket mi is közlünk a teljesség igénye nélkül:

1. Pilótadzsekis kabalamaci hoz jó szerencsét az ukrán vadászpilótának.

2. A MiG-29-es pilótafülkéjébe felkapaszkodó katona bal csuklóján valamilyen okoskarkötő látható pár pillanatig, talán Xiaomi Smart Band.

3. A szovjet gyártmányú vadászgép belső rakétaindító sínjén nem más, mint egy amerikai gyártmányú AGM-88 HARM levegő-föld rakéta látható. Arról, hogy Ukrajna sikeresen vetett be orosz radarok ellen amerikai AGM-88 HARM levegő-föld rakétákat, írják, augusztus elején lehetett először hallani. Hangsúlyozták: akkor leginkább csak találgatások folytak arról, hogy miképp fogták hadra az ukrán erők a HARM rakétákat, amik alapból nem kompatibilisek a szovjet repülőgépekkel.

A videó egyes képkockái erre is magyarázatot adnak, írják: a MiG-29-es műszerfalán, a HUD alatt két igazából oda nem illő, kereskedelmi forgalomban is kapható eszköz látható, egy nagyobb, teherautós navigációs eszköz és egy kisebb, Garmin GPSMap 66 kézi navigációs eszköz. Nagy valószínűséggel ezek segítségével

sikeresen integrálták az amerikai rakétarendszert a szovjet vadászgépbe.

A némi buhera után digitálisan indítható HARM rakétákat feltehetően az ukrán felderítés által megadott koordinátákra repülve, az orosz radarok közelében indítják az ukrán pilóták, magyarázzák, ahol aztán kiszagolva a radarok rádiójelét, a rakéták rávezetik magukat a célra.

A MiG-29-es csaknem 800 km/órás sebességgel halad mindeközben!

Mutatjuk a videót:

 

 

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Highlander07
2022. szeptember 03. 16:47
Szánalmas ez az undorító ukránszopás, idióta liberálnáci mocsok mandiner! Az egész hazugság és ukrán náci propaganda! Idióta kretének! rtl mint hírforrás?!
kortárs
2022. szeptember 03. 15:07
Az ukránokkal lövetik testvérnépüket, Sorosék meg nevetnek.
Esvány
2022. szeptember 03. 14:20
A film végéről lemaradt, hogy ezt a MIG-29-et is lelőtték az oroszok. Csak ezen a héten négy SZU-25 és két ilyen átbarkácsolt MIG-29 távozott az örök vadászmezőkre a herszoni offenzíva kapcsán.
BenjiKlopcsik
2022. szeptember 03. 13:59
Nem szégyenlik magiukat az ukránok (akik oroszok csak nyugat oroszok tájszólással beszélnek oroszul) a saját népüket lövik az USA parancsára!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!