Lavrov Moszkvában fogadta a Hamász küldöttségét

2022. szeptember 12. 22:01

Az orosz fél hangsúlyozta a palesztin nemzeti egység mielőbbi helyreállításának fontosságát.

2022. szeptember 12. 22:01
null

Fogadta a Hamász palesztin mozgalom Iszmail Haníje vezette küldöttségét Moszkvában Szergej Lavrov orosz külügyminiszter – közölte hétfőn az orosz diplomáciai tárca.

Az orosz tárcavezető és a Hamász Politikai Hivatalának elnöke a moszkvai tájékoztatás szerint megvitatta a közel-keleti helyzetet, különös tekintettel a palesztin kérdésre. 

Az orosz fél hangsúlyozta a palesztin nemzeti egység mielőbbi helyreállításának fontosságát

a Palesztin Felszabadítási Szervezet politikai platformján, valamint „a palesztin-izraeli konfliktusnak az általánosan elismert nemzetközi jogon nyugvó rendezése szükségességét, amelynek alapját az ENSZ Biztonsági Tanácsa és a Közgyűlés vonatkozó határozatai, valamint az arab békekezdeményezés képezik.    

A Hamász küldöttségét fogadta Mihail Bogdanov külügyminiszter-helyettes, az orosz elnök közel-keleti és afrikai országokért felelős különmegbízottja is, aki részletes konzultációt folytatott a delegációval.

(MTI)

Nyitókép: AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gordon.
2022. szeptember 14. 09:11
Még egy barát Irán, Észak-Korea és Asszad mellé? Szívet melengető baráti társaság! Csak nehogy ez a Lavrov alak a békéről, szabadságról és az ENSZ alapokmányáról kezdjen beszélni. Bár éppen beszélhet, legföljebb kiröhögik és legyintenek rá. Olyan sokan azért már nincsenek a potenciális barátok. Jöhet még az IS, Boko Haram, huszi jemeni "lázadók", Hezbollah, valamint Idi Amin, Csombe, és Bokassa császár - ja, ezek már máshol vannak...
Lajoss
2022. szeptember 13. 15:15
Lavór elvtárs kínjában..:)
Box Hill
2022. szeptember 13. 10:46
Ha mászni akar, hagyni kell.
Backstab
2022. szeptember 13. 10:20
Russia terror state
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!