Nem használhatják mezükön az emberi jogokra figyelmeztető feliratot a dán focisták a vb-n

2022. november 10. 22:56

„Emberi jogok mindenkinek” feliratú mezben szerettek volna szerepelni, ám a FIFA ezt nem engedélyezte.

2022. november 10. 22:56
null

Tíz nap múlva kezdődik a katari labdarúgó-világbajnokság, ahol Dánia feliratos mezben szeretett volna pályára lépni, melyen azt szerették volna szerepeltetni, hogy 

emberi jogok mindenkinek.

A kérelmet be is adták a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez, azonban a szervezet ezt elutasította. A dán labdarúgó-szövetség vezetője, Jakob Jansen az ítélet után úgy fogalmazott, hogy sajnálja, de tudomásul veszi.

Nyitókép: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ödenburger
2022. november 11. 16:33
Aki eddig a toleráns nyugati közegben jóemberkedett, most tényleg kiállhat az elvei mellett, ha azok komolyak. Katarban elválik a szar a májtól. (Külön kíváncsi vagyok a sokszínű német kapitányi karszalagra - és nem a fekete-piros-aranyra ...)
Volo
2022. november 11. 16:30
Majd a FIFA eldönti kinek járnak az emberi jogok propagálásának a lehetősége és kinek, hol nem jár! Ez az igazi libsi demokrácia! A kurva anyátok libsik, a kurvaanyátok libsik vezette FIFA! Aztán a szivárványos karszalaggal mi a fasz lesz, rohadékok?
Akitlosz
2022. november 11. 12:35
Helyes. A politikai propagandájukat tartsák meg maguknak! Semmilyen sporteseményre nem való. A sport ma már csak ürügy politikai agymosásra.
csjanos
2022. november 11. 09:03
....végre egy jó döntés...remélem térdepelni sem fognak....kivéve a migránsok által meggyilkolt,megerőszakolt 14éves francia kislányért...nyugodjon békében...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!