Kirúgták az AP riporterét, aki arról írt, hogy orosz rakéta csapódott be Lengyelországban

2022. november 22. 22:23

A társszerzőként feltüntetett újságíró ugyanakkor még mindig a lap munkatársa.

2022. november 22. 22:23
null

Az Associated Press múlt hét kedden alaposan ráijesztett az olvasókra, amikor arra figyelmeztette őket, „egy magas rangú amerikai hírszerzési tisztviselőre” hivatkozva, hogy „orosz rakéták” csapódtak be Lengyelországban, két embert megölve – idézte fel a Daily Beast.

Mint írták,

ezt a jelentést, másnap levették az internetről, és egy szerkesztői megjegyzéssel helyettesítették,

amelyben elismerték, hogy az első értesülések téves volt, és hogy „a későbbi értesülések szerint a rakéták orosz gyártmányúak voltak, de valószínűleg Ukrajna lőtte ki őket egy orosz támadás elleni védekezésként". Az 

A Considerre hivatkozva a Daily Beast azt írja, hogy a hírt közlő okyomozó riportert, James LaPortát hétfőn kirúgták az AP-től. Ugyanakkor a tásszerzőként feltüntettt John Leicester továbbra is a lap munkatársa.

Az AP szóvivője nem kommentálta LaPorta elküldését. A következőképp fogalmazott: „Az Associated Press szigorú szerkesztési normái és gyakorlatai kulcsfontosságúak az AP küldetése szempontjából. Annak érdekében, hogy tudósításaink pontosak, tisztességesek és tényeken alapulóak legyenek, betartjuk és érvényesítjük ezeket a normákat, beleértve a névtelen források felhasználását is.” – írta a Daily Beast.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. november 23. 15:43
Ez (is)a különbség az AP és az MTVA között..
Akitlosz
2022. november 23. 15:12
A Mandiner is orosz rakétáról írt először és nem rúgtak ki ezért senkit. A Mandineren a minőségbiztosítás nem létezik.
voltospultos
2022. november 23. 13:06
htenger.blog.hu A sajtómunkások, akiket a frontvonalnak többnyire a közelébe sem engedtek, a belvárosi kocsmákban és kávéházakban írták meg „harctéri tapasztalataikat”, arról, milyen barbár, kegyetlen ellenséggel állnak is szemben. A németekből, Goethe és Hegel népéből, ekkor lettek barbár hunok, a civilizáció ellenségei, s az ellenük vívott küzdelem ekkor lett a Jó harca a Gonosszal. A sajtó által keltett, és államilag támogatott uszításnak köszönhetően a hátországokban sikerült olyan irracionális gyűlöletet szítani a németek ellen, amilyenre a vallásháborúk kora óta nem volt példa. A tömeghisztéria olyan méreteket öltött, hogy Angliában még a németjuhász kutyákat is átkeresztelték az Alsatian névre.
Dobrevita
2022. november 23. 12:30
Kirúgták, kitüntették, a liberálfasiszta szótárban ezek a szavak azonos fogalmat takarnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!