Ukrajna megkapja a Chelsea tavalyi eladásából származó teljes bevételt

2023. január 31. 22:09

A következő napokban az Európai Unió jóváhagyásával valósulhat meg a tranzakció, amely révén 2,3 milliárd font kerül a rászorulók megsegítésére létrehozott pénzügyi alapba.

2023. január 31. 22:09
null

A brit kormány Ukrajnának utalja azt az összeget, amely a Chelsea labdarúgócsapatának tavalyi eladásából származik. A londoni futballklub korábbi orosz tulajdonosa, Roman Abramovics tavaly tavasszal bejelentette, hogy az üzletből származó bevételt humanitárius célokra, az Ukrajnában zajló háború áldozatainak és hozzátartozóik támogatására fordítják, értesült a The Telegraph.

A következő napokban az Európai Unió jóváhagyásával valósulhat meg a tranzakció, amely révén

2,3 milliárd font kerül a rászorulók megsegítésére létrehozott pénzügyi alapba.

A The Telegraph értesülései szerint a pénz annak az alapnak a számlájára kerül, amelyet az UNICEF brit irodájának korábbi ügyvezető igazgatója, Mike Penrose vezet. Az alapból származó pénzeket a fent említetteken túl oktatási intézmények helyreállítására, valamint orvosi segítségnyújtásra használják fel. Az összes forrást az EU ellenőrzése alatt osztják szét.

Nyitókép: .Jakub Porzycki / NurPhoto / AFP

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. február 01. 11:50
Tehát lesz egy 50% kezelési költség, átváltási veszteség és egyéb alkotmányos jutalék. A maradékból pedig fegyvert vesznek a fekete piacon, ahol eltűnik a maradék 50%. Aki semmit sem lát belőle az az ukrán nép szenvedő része, de a jóeNberkedést ki lehet maxolni.
BlancoAgilon38
2023. február 01. 09:46
Mocskos britek. Szar geciláda mind, hogy pusztulna el az összes.
Muki46
2023. február 01. 08:54
A jól ismert zsidó szolidaritás.
Lajoss
2023. február 01. 08:11
Én Lölő bácsi vagyonát ajánlanám fel..Andi marad! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!