Horthy Miklóst nácizza legújabb bejegyzésében Medvegyev

2023. május 02. 11:44

Az orosz politikus szerint jelenleg a nácizmus az alapvető európai ideológia.

2023. május 02. 11:44
null

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, aki az elmúlt időszakban nyilvános írásbeli kirohanásairól ismert, korábban Lengyelországnak üzent a Telegram-oldalán. Szerinte Lengyelország „veszett kutyává fog válni, és mindenkit megharap Európában”. Állítása szerint a második világháborúban okozott károkért Németországgal szemben benyújtott jóvátételi követeléseik csak a kezdet. Úgy véli, Varsó fékezhetetlen ambícióinak hátterében az állhat, hogy újabb területeket szeretne megszerezni Németországtól.

Mai írásában úgy fogalmazott, „a nácik Kijevben” Sztyepan Bandera, ellentmondásos ukrán történelmi személyiség nevével fémjelezett kitüntetést akarnak létrehozni. Ezzel kapcsolatban az orosz politikus azt javasolta, hogy szerinte az európai országoknak is létre kellene hozniuk ehhez hasonló kitüntetéseket.

„Ajánlhatjuk a németeknek, hogy hozzanak létre egy Adolf Hitler-rendet...” – hangoztatta a korábbi orosz elnök. Ezen túl megemlítette Horthy Miklós magyar kormányzót is, Francisco Franco spanyol nacionalista vezetőt és Ion Antonescu román diktátort is, akikről szerinte a vonatkozó országok nevezhetnének el kitüntetést.

„Mit kell szégyellni?

– fogalmazott Medvegyev.

***

Nyitókép: Yuri KADOBNOV / AFP

Összesen 283 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
galancza-2
2023. augusztus 29. 21:46
balos-ballikos seggfejek! Horthy Nürnbergben a tanúk padján ült. Gazdag zsidók tartották el jólétben hálájuk jeléül. Horthy a lengyel menekülteket befogadta ,és tovább engedte őket nyugatra hogy harcolhassanak hitler ellen.
galancza-2
2023. augusztus 29. 21:43
sztálin totális koalicióban kezdte a háborót hitlerrel , na meg a tótokkal. Horthy pedig Magyarországon befogadta a lengyel menekülteket és tovább engedte őket nyugatra hogy harcolhassnak hitler ellen. A "művelt"nyugat meg röhögve nézte a Katyni mészárlást......mert brutálisan sztálin seggnyalói voltak.....
m49y4rv4nd0r
2023. május 22. 02:18
Bennünket ne oktasson ki nácizmusról olyan ember, akinek az országa anno lepaktált a náci Németországgal, hogy felossza Lengyelországot. Olyan meg pláne ne papoljon, akinek az országa közel 50 évi megszállás alatt tartotta hazánkat. Jobban tenné az ilyen ember, ha bőrt húzna a fogaira, és elmenne a jó büdös francba.
NERbot
2023. május 03. 13:01
A volt orosz elnök irodalmi Nobel-díjat érdemelne a valóság átírásában kifejtett elévülhetetlen érdemeiért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!