Ötezer embert menekítettek ki az elárasztott herszoni területekről

2023. június 08. 21:35

Az összes kitelepített közül mintegy ezer ember tartózkodik ideiglenes szálláshelyeken.

2023. június 08. 21:35
null

Elérte az ötezret a Herszon régió elárasztott területeiről evakuált emberek száma – közölte Vlagyimir Szaldo, Herszon megye orosz ellenőrzés alatt álló részének megbízott kormányzója csütörtökön Telegram-csatornáján.

„Mostanra a Herszon megye Nova Kahovhka, Oleski és Holi Prisztan városi körzetének elárasztott területeiről evakuáltak száma ötezer főre nőtt,

Pillanatnyilag az összes kitelepített közül mintegy ezer ember tartózkodik ideiglenes szálláshelyeken” – írta Szaldo.

A kormányzó szerint 62 embert szállítottak kórházba a kahovkai vízerőmű pusztulása nyomán. Szaldo a nap folyamán telefonon tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a mentésről. A helyszínen a Kreml részéről Szergej Kirijenko, az elnöki hivatal vezetőjének első helyettese irányította a munkálatokat

Vlagyimir Rogov, a több mint 70 százalékban elcsatolt Zaporizzsja megye Moszkva által kinevezett igazgatási főtanácsának tagja fotóval illusztrált Telegram-bejegyezésben közölte, hogy a kahovkai víztározó szélessége 150 méterrel csökkent.

(MTI)

Nyitókép: GENYA SAVILOV / AFP

***

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
USsange
2023. június 08. 23:08
Ismét csak az oroszok mentik az embereket... (de ugye ez nincs így leírva a cikkben, rá kell jönni...)
Obsitos Technikus
2023. június 08. 22:44
Az 1970. évi árvíz nem csak a Tisza-völgy addigi legnagyobb ilyen eseménye volt, de országosan is kiemelkedett az árvízvédekezések sorából. Az árvíz során a legnagyobb napi védekező létszámot magába foglaló 44 ezer fő volt, 4400 földmunkagép és jármű támogatta a védekezés munkáját, több mint 6 millió homokzsákot használtak fel a töltések magasítására, erősítésére. Összesen 69 település 95 ezer lakosát kellett kimenekíteni, illetve kitelepíteni, a befogadásuk, ellátásuk feltételeit megteremteni. 95 ezer..
need-info
2023. június 08. 22:42
Kíváncsi vagyok az ukránok következő terror cselekményükre.
Lord Vader
2023. június 08. 21:50
Kimenekítették, evakuálták. Másnapi ukrán hírek: "Az orosz terrorállam még több civilt hurcolt el erőszakkal."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!