Egyre több gyereket kell evakuálni Ukrajnában a háború miatt

2023. augusztus 05. 18:26

Újabb 130 gyereknek kell elhagynia az otthonát.

2023. augusztus 05. 18:26

Az ukrán hatóságok újabb kilenc front menti településen rendelték el a gyermekek kötelező evakuálását a bizonytalan biztonsági helyzet és az ellenséges ágyúzás miatt –írja a CNN.

Az Ukrajnában oroszok által megszállt területeket irányító minisztérium szombaton közleményben jelentette be, hogy a tisztviselők egyhangúlag megszavazták az újabb kötelező evakuálásokat.

A kilakoltatások 130, a Donyeck keleti részén található városokban lakó gyerekeket érintik. Olyan települések találhatók itt, mint Jampil, Zaricsne, Torszke, Orihuvatka, Nyikonorivka, Malinyivka, Tykhonivka, Vaszjutinszke és Rai-Olekszandrivka.

Ezen a területen az utóbbi időben egyre intenzívebb támadásokat hajtanak végre az oroszok. 

 

„Jelenleg 21 településen már nincs ember, az evakuálási intézkedések folyamatban vannak”

 

– olvasható a közleményben.

Az ukrán hatóságok 2023 márciusában kezdték el kiadni a kötelező evakuálási parancsot, és a frontvonalon uralkodó körülmények változásával újabb településekkel bővítették a listát.

Nyitókép: ARTUR WIDAK / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. augusztus 16. 06:36
130? Úúú.
alenka
2023. augusztus 06. 04:20
Nyomorult gyerekek, irány Moskva,ott életben maradtok,a náci ukranoknál kiszámíthatatlan,mi vár rátok.... szülők nélkül ...szegénykék...
HunCsz
2023. augusztus 06. 00:43
Ez a beteg, deviáns nyugatba irányuló gyerek kereskedelem új fedő neve? Ócska pokol fajzatok el fogtok ti ezzel majd számolni és jobb lett volna meg sem születnetek
vamonos
2023. augusztus 06. 00:40
Csak a gyerekeket? És mi van a szülőkkel, vagy az anyákkal, ha apa a fronton van, vagy már a temetőben? Ez így nem valami megnyugtató.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!