Megrázó felvételek kerültek napvilágra a hétfői brüsszeli vérengzésről (VIDEÓK)

2023. október 17. 08:40

A tunéziai terrorista elkövetés közben azt kiabálta: allahu akbar.

2023. október 17. 08:40

Sorra kerülnek elő a felvételek a hétfői tragikus brüsszeli terrortámadásról, amikor is egy iszlamista hátterű férfi módszeres kegyetlenséggel végzett két svéd állampolgárral. A tettest azonosították, viszont még mindig szabadlábon van.

Az előkerült egyik felvételen az látható, amint az elkövező zavartalanul kiviszi az utcára a fegyverét, majd nyugodtan felszáll a robogójára, és elindul a későbbi vérengzés helyszínére. Joggal vetődik fel, hogy hol volt eközben a rendőrség. 

A biztonság hiánya Európában nem csak látszat, hanem valóság.

– tette hozzá a felvételt megosztó felhasználó az X-en. 

Egy másik felvételen az látható, amint az elkövető az utcán járkál, a lövöldözik és folyamatosan azt kiabálja, hogy „allahu akbar”. Itt is azzal a kérdéssel kezdőik a bejegyzés, hogy „hol van a belga rendőrség?”

A harmadik felvétel a legmegrázóbb, ugyanis ezen az egyik gyilkosságot is rögzítették. A felvételen az látható, amint az elkövető leszáll a robogójáról és elkezd az emberek közé lőni. Az egyik áldozat berohant az egyik közeli épületbe, ahová követi őt az elkövető és hidegvérrel végez vele.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: KENZO TRIBOUILLARD

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegyivadász
2023. október 17. 09:58
És a felvételt készítő vajon szólt a rendőrségnek, hogy az utcán egy faszi gépfegyvert táraz és lövöldözik? Vagy inkább azzal volt elfoglalva, hogy egy nagy nézettséget produkáló videót készíthessen?
Reszelő Aladár
2023. október 17. 09:44
Mostmár ideje lenne valami helyi NGO-nak fellépni ellenünk rendesen, hogy ugyanmár védjük meg a határt és azonnal bontsuk le a kerítést és esetleg lehetne a Budapest utcáin elharapódzó antiszemitizmus miatt is aggódni.
Lakat1983
2023. október 17. 09:11
Arányos válaszcsapást javasolnék.
salmonella
2023. október 17. 09:11
Mindenkinek minimum kést kellene magával hordani. De a szabad fegyverviselést sem kellene korlátozni. Annyira agymosottak, hogy még ez sem jut eszükbe, hagyják magukat levágni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!