A Palesztin Állam budapesti nagykövete: Izrael rengeteg mészárlást követett el az elmúlt 75 évben

2023. november 17. 14:59

Fadi Elhusseini szerint a nyugati média szinte csak a Hamász brutális támadásának napjával foglalkozik.

2023. november 17. 14:59

Fadi Elhusseini, a Palesztin Állam budapesti nagykövete a 24.hu-nak azt mondta, hogy Gáza „a világ legnagyobb szabadtéri börtöne”, ahol „az emberek 16-17 éve élnek egy illegális blokád alatt, megfosztva az alapvető létszükségletektől”

Elhusseini elmondta, hogy szerinte leginkább az izraeli álláspont jelenik meg a médiában, így alig esik szó a Gázában elkövetett izraeli atrocitásokról, amelyeket háborús bűncselekményeknek, genocídiumnak tart. 

„Izrael naponta gyilkol embereket, földeket sajátítanak ki, házakat rombolnak le, embereket tartóztatnak le.

Jelenleg több mint 5700 palesztint tartanak fogva túszként Izraelben”

– közölte, majd hozzátette, hogy a konfliktus kezdete óta az izraeliek kétezer palesztint ejtettek foglyul Ciszjordániában.

Azt is kifejtette, hogy nem érti, az emberek miért összpontosítanak a Hamász brutális támadásának napjára, ezzel együtt pedig miért hagyják figyelmen kívül az összes többi eseményt, mivel az elmúlt 75 évben Izrael „rengeteg mészárlást követett el” fegyvertelen civilek ellen, szerte Palesztinában.

Tisztán és érthetően mondom: nagyon sok október 7-énk volt 1948 óta”

– nyilatkozott Elhusseini, aki szerint „sokkal súlyosabb események történtek múltban, és történnek most is”, így szerinte csak Izrael tetteinek igazolására szolgál, ha erre az egy napra fókuszálunk.

Arról sincs meggyőződve, hogy a Hamász polgári épületekbe telepíti a rakétaindítóit, a lőszerraktárait vagy a vezetési pontjait.

Úgy látja, annak ellenére, hogy Izrael a régió legfejlettebb országa, világszínvonalú megfigyelési technológiával, nem tud bizonyítékot mutatni arra, hogy bármelyik harcos élőpajzsként használ embereket.

Ez a propaganda része, melyet annak az igazolására találták ki, hogy ártatlan embereket öljenek” 

– közölte.

A nyitókép illusztráció. Fotó: MUSTAFA HASSONA / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2023. november 19. 15:49
Palesztina lakossága 1880-ban körülbelül 480,000 volt, ebből arab körülbelül 456,000. Tehát 95 % arab. A zsidók jelenléte 1914-re 60,000-re bővült. (11%) A Balfour-deklaráció 1917-ben ígért Palesztinában nemzeti otthont a zsidók számára. 1918-ban a zsidók a földterület 2%-át birtokolták. 1947-re ez 6%-ra nőtt. 1948. május 14-én kikiáltották Izrael államot a palesztinai terület 52%-ával. Forrás: Colin Chapman: Whose Promised Land? (Kinek az ígéret földje?), 1992.
backsplash
2023. november 18. 07:32
Ez a kecskebaszó miről beszél? Semmi mást nem látok, mint békés civilek, öregek, nők és gyerekek elleni erőszakot. Miközben egyik sem ártatlan. Az anyatejjel szívják magukba a zsidóellenességet, az erőszakra való hajlamot és a fanatizmust. Az ártatlanságuk csak egy időbeli kérdés, az arab gyerek az iszlám biológiai fegyvere. Ha tetszik, ha nem.
iimre
2023. november 18. 02:48
Gázán ill. a "palesztinokon" keresztül az iszlám országokat támogatják, már annyi segélyt és támogatást kaptak, hogy egy virágzó országot felépíthettek volna — ha nincsenek az iszlám szervezetek, a Hamasz meg a PFSZ a maguk elnyomó, primitív, középkori "vallási" törvényeivel, a sariaval (https://tinyurl.com/ymuy8n67). Amúgy az egész "nép" egy kitaláció, azok az arabok cigányai, nem véletlenül nem fogadja be őket egyetlen arab ország sem: • http://www.periszkop.wordpress.com/2015/10/28/palesztinok-a-kitalalt-nep/ • https://miertcion.blogspot.hu/2008/03/kik-azok-palesztinok-hol-van-az.html/ • https://tinyurl.com/yka7w2vr /iszlam-haborus-megtevesztes-a-palesztin-nep-fikcioja-robert-spencer
iimre
2023. november 18. 00:02
"Mich99 nov. 17. 19:36 Remélem, az arab mészárlásokról és az arab államok által indított háborúkról sem feledkezik meg..." Vagy ha mégis, itt van ni: bit.ly/47Fofts /Térkép: dzsihad-kontra-keresztes-haboruk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!