Ukrajna győzelmi esélyei rendkívül csekélyek

2023. november 14. 21:06

A háború minden napjával jobban pusztul az ország.

2023. november 14. 21:06
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Egy kommentelő felvetette, hogy Izrael nem veszíthet.

Igaz.

A kérdés azonban mi a győzelem ára? Gázában sem kicsi, az IDF lassan 50 halottnál tart – ez nagyon sok a megszokott izraeli veszteségekhez képest.

A Hezbollah valódi beszállása esetén a fő probléma azonban az izraeli gazdaságra mért csapás lenne. A Hamasz nem, a Hezbollah bénítani tudja a Ben Gurion repülőteret,  a rakétaeső  pedig önmagában is akadályozná a gazdasági tevékenységet – akár hetekig.

De ahogy a térséget kiválóan ismerő Omar mondja utánam, a Hezbollah nincs légüres térben Libanonban – gondolnia kell a lakosság véleményére is.
Ami Ukrajnát illeti – ahogy én láttam, ez még most is a többség akarata a háború folytatása, a legtöbb ukrán szerint még van remény – bár jelentősen csökkenő, hogy győzhetnek. 

Az más kérdés, hogy nem kellene-e a Nyugatnak határozottan tanácsolnia a tárgyalások megkezdését, Ukrajna győzelmi esélyei ugyanis rendkívül csekélyek. Ez a realitás. A háború minden napjával jobban pusztul az ország...”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: OLIVIER CHASSIGNOLE / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dixtroy
2023. november 16. 08:09
Biden papi valószínűleg nem vonul ki egy szép napon, mint Afganisztánból, mert nincsenek ott csapataik, ott akkor lesz vége, ha már nem rajzolnak nekik több pénzt és/vagy az amcsik már minden vagyontárgyat megszereztek, amit szerettek volna és akkor már csak be akarják védeni.
connorj
2023. november 15. 16:52
49 🇺🇦 https://vm.tiktok.com/ZGe1EPdcJ/ 🇷🇺 https://m.youtube.com/watch?si=ShBwrFtFFw8hrLcs&v=rrpkzl9uyT4&feature=youtu.be 🇨🇳 https://m.youtube.com/watch?
Halder_1899
2023. november 15. 08:09
"az eredeti, teljes írást itt olvashatja el" van alul és arra kattintva feljön a TELJES írás, benne az ukrán helyzettel IS. A Mandinert támadóknak. Én értem, hogy mindent és mindig támadni kell, de ez a magyar ellenzéknek sem jön be 13 éve.
Gordon.
2023. november 15. 07:48
Ami az ukrán győzelmet illeti, ma ugyanaz érvényes, mint az orosz támadás első napjától. Definíció kérdése, azaz attól függ, melyik fél mit tart győzelemnek a maga részéről. Olyan győzelemről, amit Z. ilyennek megjelöl, azaz a teljes oroszmegszállta területek visszafoglalása, nyilván nem lehet szó. De ha megállítják az oroszokat valahol a most kialakult fronvonala táján és egyes fontos területeket visszafoglalnak, az szerényebb "győzelemként" eladható. Hasonló lehet a megközelítés orosz részről. Sok függ a majdani békefeltételek részleteitől. Óriási kár mindkét felet érte és éri.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!