Utolsó figyelmeztetés: Izrael menekülésre szólította fel a palesztin polgárságot

2023. november 05. 09:21

Vasárnap délutánig van idejük elhagyni a Gázai övezetet, utána elszabadul a pokol.

2023. november 05. 09:21
null

Az izraeli hadsereg vasárnapra időkeretet szabott meg a Gázai övezetben élő civileknek a tengerparti régió déli részére való meneküléshez, az izraeli erők helyi idő szerint 10 és 14 óra között (közép-európai idő szerint 9 és 13 óra között) engedélyeznék a forgalmat egy kijelölt útvonalon – írta az izraeli hadsereg szóvivője az X platformon (korábban Twitter) szombat este.

A hadsereg egy térképet is közzétett a kijelölt útvonalról. A szóvivő felszólította az embereket, hogy saját biztonságuk érdekében használják ki az alkalmat és induljanak dél felé.

Az izraeli hadsereg a múlt hét végén terjesztette ki szárazföldi hadműveletét a Gázai övezetben, felszólítva a lezárt tengerparti sáv északi részén élőket, hogy húzódjanak délebbre. A sűrűn lakott Gázai övezet 2,2 millió lakosából az izraeli hadsereg szerint legalább 700 ezren tettek eleget a felszólításnak, az ENSZ szerint pedig mintegy kétszer annyian, 1,4 millióan.

Az izraeli hadsereg a polgári lakosság számára kijelölt déli területeken is intéz célzott támadásokat, légicsapásokat a Hamász ellen, közleményében hangsúlyozva, hogy a terület „nem biztonságos övezet, de biztonságosabb, mint bármely más hely Gázában”.

(MTI)

Nyitókép: A nyitóképen Gáza október 9-i bombázása látható. Forrás: MTI/EPA/Mohamed Szaber

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsuzsa-963
2023. november 05. 16:19
Ez egy keresztényüldözés is a szentföldi keresztények üldözése
iimre
2023. november 05. 15:45
"bölcsuhú nov. 05. 12:44 Mi értleme volt a Hamasz akciójának, ha tudni lehetett, hogy ez lesz az eredménye? Mivel csak elvakultak, de nem hülyék, nyilván, hogy a cél az volt ami ma Ny-Európában és az USA-ban történik!" Igen, simán lehetett egyfajta "egyezményes jel" is, az iszlám hátterűek már elég sokan vannak Európában: Dzsihadfigyelő https://tinyurl.com/ypesj5qc /miert-harcolunk-az-iszlam-ellen?
powerage
2023. november 05. 15:19
"A hadsereg egy térképet is közzétett a kijelölt útvonalról." Bejelölték, hol lesznek majd a bombázások is, mint amilyeneket a korábbi konvojok ellen intéztek?
Király Kávéház
2023. november 05. 13:36
Uolsó Utáni - utáni - utáni - Utáni - De most már tényleg - Mindenki meneküljön - Mindenki menjen délre - mindenki hagyja el a Gázát - mindenki, mert lövünk - Utolsó Utáni - de tényleg - Figyelmeztetés !! Már 2 hete egyfolytában csak figyelmeztetnek.. Aztán utána megindul a bombázás..meghal valamennyi civil , aztán sipítoznak hogy a gonosz Izrael nem szólt előre... :D micsoda népség ez ??? Hagyták szó nélkül amikor a Hamasz rakétákat szerelt össze..." hagyták szó nélkül a civilek" hozták -vitték a robbanószereket hozzá... hagyták szó nélkül a "civilek" Fúrták az alagútakat nyakra főre az iskolák alá, kórházak alá... hagyták szó nélkül a "civilek" földből kiemelkedő és süllyeszthető rakéta-kilővő állások tucatjait telepítették % betonozták ...hagyták szó nélkül a "civilek" micsoda fertelmes alantas népség ez....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!