Megszűnik az ellenőrzés a szlovák-magyar határon

2024. január 03. 18:59

A szlovák belügyminiszter szerint jelenleg nyugodt és stabil a helyzet a két ország határán.

2024. január 03. 18:59

Szlovákia nem fogja meghosszabbítani január 22-e után az ellenőrzést a magyar határon – jelentette be Sutaj Estok szlovák belügyminiszter a Markíza szlovák kereskedelmi televíziónak nyilatkozva szerdán.

„Már nem terjesztek elő újabb javaslatot ezeknek az ellenőrzéseknek a meghosszabbítására” – fogalmazott Sutaj Estok, akinek szavait a TASR szlovák hírügynökség idézte. A szlovák belügyminiszter a lépést azzal indokolta, hogy „jelenleg nyugodt és stabil a helyzet” az illegális bevándorlás tekintetében. Hozzátette: amennyiben az illegális migráció aktivitása nőni fog, az ellenőrzéseket ismét bevezetik.

Estok elmondta:

úgy vélik, az illegális migráció problémája tavasszal ismét fokozódhat,

addig időt akarnak adni a határok védelmét biztosító rendőröknek és katonáknak a pihenésre. Szlovákia október 5-én vezetett be ideiglenes határellenőrzést a szlovák-magyar határon. A döntésre egy nappal azt követően került sor, hogy Csehország, Ausztria és Lengyelország hasonló intézkedést vezetett be Szlovákiával közös határszakaszain.

A határellenőrzést a pozsonyi kormány ezt követően többször meghosszabbította, legutóbb decemberben, amikor arról döntöttek, hogy az ellenőrzés január 22-ig marad érvényben.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Komka Péter

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2024. január 03. 20:32
Nem arra járok nyaralni. Ez a tetves Zsolakomárom most szabadabban átjárhat ide.
I feel the earth move under my feet
2024. január 03. 20:28
Most lopjuk ki @Zsolakomaromot Tótországból!!!
sozlib_abschaum
2024. január 03. 19:18
Minek egy országon (felvidék) belül határ?
Akitlosz
2024. január 03. 19:05
Na és ugyan honnan tudnák, hogy mekkora az illegális közlekedés, ha nincsen határellenőrzés?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!