Szexuális zaklatás, rágalmazás, van itt minden: Trump tanúskodott az ellene indított perben

2024. január 26. 08:24

Egy újságírónő rágalmazás miatt 10 millió dollárt követel a volt elnöktől. Trump lehazugozta őt.

2024. január 26. 08:24
TRUMP, Donald

Donald Trump is tanúskodott abban a perben csütörtökön New Yorkban, amelyet E. Jean Carroll újságíró indított ellene rágalmazás miatt. Donald Trump a bíróság előtt tett rövid nyilatkozatban felidézte a 2019-ben tett kijelentését, amivel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy E. Jean Carroll „mondott valamit, amit én hamis vádaskodásnak tartottam”. Hozzátette, hogy a hivatalban lévő 

elnökként tett kijelentéssel az volt a célja, hogy saját magát, családját, és az elnöki pozíciót vegye védelmébe.  

A New Yorkban egy hete zajló bírósági tárgyalás tétje az, hogy a volt elnöknek milyen mértékű kártérítést kell fizetnie az újságírónak rágalmazás miatt. Az ügyben a bíróság tavaly megállapította, hogy Donald Trump még elnökként 2019-ben elkövette a rágalmazást, amikor 

E. Jean Carrollt hazugnak mondta, és azt állította, hogy a nő politikai célból és saját könyvének eladhatósága érdekében erőszakkal vádolta meg.

Lewis A. Kaplan bíró, aki korábban megállapította Donald Trump felelősségét az ügyben, mindkét kijelentéssel kapcsolatban közbeavatkozott, és arra utasította az esküdteket, hogy ne vegyék figyelembe a volt elnök saját védelmében tett kijelentéseit. A bíró hozzátette, hogy az esküdteknek tényként kell tekinteniük az ügy egy korábbi tárgyalásán tett megállapításokat, amelyek során 

bizonyítást nyert, hogy Donald Trump 1996-ban egy New York-i üzletben szexuális zaklatást követett el a felperessel szemben.

A zaklatási ügyben a bíróság már megállapított 5 millió dollár kártérítést, a mostani eljárás keretében E. Jean Carroll a rágalmazás miatt 10 millió dollárt követel, a bíróság esküdtszékének feladata, hogy megállapítsa a fizetendő összeget.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Matt Rourke

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
riccky
2024. január 27. 04:37
Ez csak egy kitalált szar mert fele Amerika őt akarja vissza.
Lajoss
2024. január 26. 23:15
A pojácára rájár a rúd…😂😂😂
pragmatika
2024. január 26. 19:59
Már eleve. 50 éves volt akkor ez a p.csa. Trump olyan nőt keríthetett akkor magának, amilyet akart. Nem igazán hiszem, hogy egy 50-esre izgult be. Bár, azt mondják, minél ráncosabb a mazsola bőre, annál édesebb a húsa . :-) Teljesen világos, hogy Trumpot le akarják járatni. Ha az amik ezt tétlenül nézik, akkor megérdemlik a sorsukat.
pragmatika
2024. január 26. 19:55
Mégis, hogy a f.szomba lehet bebizonyítani azt, hogy 30 éve, egy nyilvános helyen megerőszakolnak egy 50 éves nőt ? Tanúkkal ? Azt annyit lehet ennyi pénzből vásárolni, amennyit akarnak. Teljesen nyilvánvaló hogy mi van itt a háttérben. 10 milkó dolcsit lehet keresni azzal, ha Trump hazugnak nevez ? Könyörgöm Donald kiálts ki hazugnaaaak !!!! :-)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!