Ebben az esetben kell börtönbe mennie Eva Kailinak

2024. február 06. 17:21

Öt feltételt kel betartania a brüsszeli korrupciós botrány fő gyanúsítottjának.

2024. február 06. 17:21

Eva Kaili, a Katargate korrupciós botrány egyik fő gyanúsítottja jogi képviselője szerint börtönbe kerülhet, ha továbbra is beszél az ügyről a médiának – írja a Politico. Gonzalo Boye, Kaili egyik ügyvédje hétfő délután írt egy e-mailt – amelybe a POLITICO is betekinthetett – a jogi bizottság európai parlamenti képviselőinek, amelyben azt írta, hogy a Parlament volt alelnökét „azzal fenyegetik, hogy újra börtönbe zárják, ha bármilyen közvetlen vagy közvetett megjegyzést tesz az ügyével kapcsolatban a médiának”.

Ezt is ajánljuk a témában

Az e-mailben Boye csatolta az ügyben illetékes nyomozási bíró, Aurélie Dejaiffe jogi végzését, amelyet december 22-én küldött, miután Kaili több médiumban, többek között az RTL belga televízióban is megjelent, hogy megvédje magát.

Ezt is ajánljuk a témában

A médiakerülésre való felszólítás öt másik feltétel mellett történt, amelyeket Kailinak be kell tartania, mióta tavaly áprilisban kiszabadult a börtönből. A további feltételek egyike az, hogy kerülnie kell minden kapcsolatot az ügy többi gyanúsítottjával, kivéve „közeli családtagjait (élettársa, Francesco Giorgi és szülei)”.

Ahogy korábban a Mandiner is megírta, kedden felfüggesztették Eva Kaili mentelmi jogát egy másik ügyben, amelyben a vádak szerint három asszisztense évekig nem csinált semmit, és úgy vette fel a fizetését.

Nyitókép: FREDERICK FLORIN / AFP

 

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fater0921
2024. február 07. 09:19
Látod Eva???Ha kurvának mentél volna, nem lenne ilyen problémád.
alexandrosz-2
2024. február 07. 07:12
Sosem kerül már börtönbe. Elrendezik szépen az ügyét, miután pár évig maszatolnak vele.
Titi
2024. február 06. 20:06
Ebben az esetben?Ennek a némbernek,és a fél brüsszeli bagázsnak már régen börtönben kellene lenni!Tele van a brüsszeli banda a hazájából korrupció miatt kimentett,a soros fizetési listáján szereplő gazemberrel.A bizottság feje, ursula sem a becsületesség mintaképe.Ezek azt hiszik szentek sérthetetlenek.Bennünket korruptoznak,vizsgálnak, büntetnek, mert az itthoni soros szervezetek által alkalmazott gazemberek hazudnak,mint a vízfolyás,és természetesen az ő véleményük a mérvadó ellenünk.Csak az a baj, hogy már túl messzire mentek.Eddig nem kellett a széküket félteni,mert az európaiak többsége szinte nem is törődött a brüsszeli bandával.Most ütött be a baj,hogy az emberek a saját bőrükön tapasztalják ennek a förtelmes,aljas bagázsnak a ténykedésének a következményeit.Hála az égnek,Európában,az USA-ban kezdenek az emberek észhez térni,a mocskok rájöttek,hogy nem lesz olyan könnyű dolguk,mint ahogy gondolták.Most kapkodnak,de remélhetőleg júniusban elzavarjuk őket mindkét kontinensen!
blondiner
2024. február 06. 19:22 Szerkesztve
Ráküldöm Kailira Hadházy Ákost, a nemzethy lelkiismeretet, aztán nézhet :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!