Hallucinációk gyötörték a fiukat, de ahelyett, hogy segítettek volna rajta, inkább vettek neki egy puskát

2024. február 07. 16:18

A bíróság bűnösnek talált egy amerikai édesanyát, mivel nem tett eleget annak megakadályozására, hogy a fia gyilkossá váljon.

2024. február 07. 16:18

Történelmi ítéletet hoztak Amerikában: 45 éves Jennifer Crumbley az első amerikai szülő, akit a fia által elkövetett bűnügyben úgyszintén elítéltek – írja a BBC.

Az esküdtszék abban találta bűnösnek, hogy nem foglalkozott azzal, hogy fiának fegyvere van, és a vészjósló jeleket is ignorálta. Férje, James ugyanilyen vádakkal néz szembe a bírósággal egy külön perben.

Most 17 éves fiuk Michiganben tölti életfogytig szóló börtönbüntetését, amiért 2021. november 30-án meggyilkolta négy osztálytársát. Másik hét ember megsérült a lövöldözésben.

Az asszonyt négy rendbeli gondatlanságból elkövetett emberölésben találták bűnösnek, melyekért egyenként 15 év jár.

A tárgyalás fő kérdése az volt, hogy az asszony láthatta-e előre, mi készül, és reagálhatott-e volna az aggasztó előjelekre. Főleg, hogy a házaspár csak a lövöldözés előtt pár nappal vette ajándékba a fegyvert a fiának. A férj márciusban kerül bíróság elé.

Az ügyészeknek bizonyítékai voltak arra, hogy a fiú. Ethan Crumbley hallucinációkra panaszkodva mentális segítséget kért, de a szülei nem vették ezt komolyan. Crumbley asszony a tárgyaláson ki is jelentette, hogy hogy fiának szerinte nincsenek egészségügyi problémái.

A tragikus nap reggelén egyébként félbeszakítottak egy iskolai gyűlést egy nyugtalanító rajz miatt, amelyet a fiú készített, de nem voltak hajlandók hazavinni az akkor 15 éves Ethant. Az iskolai hivatalnokok visszaküldték az osztályba anélkül, hogy ellenőrizték volna a hátizsákját, amelyben a gyilkos fegyver meglapult. Néhány órával később megölte a 14 éves Hana St Julianát, a 16 éves Myre-t, valamint a 17 éves Madisyn Baldwint és Justin Shillinget.

Egy BBC-nek nyilatkozó pszichológus professzor aggodalmát fejezte ki az édesanya elítélése miatt. 

A család rokonai azt kifogásolják, hogy az iskolai hivatalnokok nem néznek szembe hasonló vádakkal. Kérdés, ezután tömeges lesz-e a szülők elítélése gyermekeik bűntettei miatt.

Nyitókép: CHANDAN KHANNA / AFP

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2024. február 08. 07:17
Az nincs benne a hírben, hogy a cia keze is benne van. Minő meglepő.
survivor
2024. február 07. 20:30
Fémkereső kapuk ? Kutyák ??
survivor
2024. február 07. 20:29
Gondatlan veszélyeztetes megáll. De ha a gyerek hallucinál, akkor skizó. Nem büntethető...
B_kanya
2024. február 07. 19:42
szintetikuscounter-revolution 2024. február 07. 16:55 "Azért ha megnézzük a magyarokat, akiket elnyomva tartották az oroszok, most meg a faszukat szopják. Az is elég beteg. " Nem, csak azt mutatja, hogy kizárólag homoszexuális aktusokban vagy képes gondolkodni. Amúgy kulabá, a banderisztáni külügyminiszternek kinevezett amcsi ügynök szerint Orbán nem oroszpárti. Menjetek szobára :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!