Egykori elnöki tanácsadó: Trumpnak nincs elég esze a diktátorsághoz

2024. március 31. 20:13

„Az Isten szerelmére, ő egy ingatlanfejlesztő!” – szögezte le John Bolton.

2024. március 31. 20:13

Nyitókép: Lokman Vural Elibol / ANADOLU / Anadolu via AFP

Interjút adott nemrég a Le Figaro című francia lapnak John Bolton volt nemzetbiztonsági tanácsadó, melyet a Hill szemlézett.

Bolton többek között azt nyilatkozta, volt főnöke, Donald Trump, az Egyesült Államok korábbi elnöke 

nem elég okos ahhoz, hogy diktátor legyen,

miközben felmerülnek kérdések arról, hogy milyen lenne egy második Trump-éra”.

Ő egy ingatlanfejlesztő, az Isten szerelmére”

– tette hozzá az egykori tanácsadó.

A lap felidézte, hogy az elnökjelölt március elején találkozott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, ebből is látszik. hogy „folytatta a demokratikus normákat visszaszorító autokrata vezetők felkarolását”.

A Hill emlékeztetett, hogy Trump elnökként „dicséretekkel halmozott el” olyan diktátorokat is, akiket az Egyesült Államok – kétpárti konszenzussal, hosszú ideje – ellenfélnek tekint. 

A republikánus vezető elmondta például, hogy „gyönyörű leveleket” kapott Kim Dzsong Untól, Hszi Csin-ping kínai elnököt pedig „nagyon jó embernek” nevezte.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Trump kiléphet a NATO-ból újraválasztása esetén

Bolton az interjúban arra is kitért, hogy 

nagyon valószínű, hogy Trump kilép a NATO-ból, ha újraválasztják”.

Az egykori tanácsadó emlékeztetett, „Trump régóta bírálja a NATO-tagokat, amiért nem költik fegyverkezésre a GDP-jük 2 százalékát, és azzal fenyegetőzött, hogy kilépteti országát a szervezetből. Meg is üzente Putyinnak, hogy azt tehet a késedelmesen fizető NATO-tagokkal, amit akar”.

„Sokan azt gondolják, hogy ez csak egy tárgyalási eszköz, de én nem így gondolom” – vázolt fel egy lehetséges forgatókönyvet John Bolton.

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:15
🍓 ️ ­A­­ ­d­­ö­g­­­ö­s­­ ­l­­­á­­n­­y­o­­k­­­ ­­v­­á­r­n­a­­k­­­ ­­­r­­­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­­𝗡
Intel
2024. április 01. 05:13
Az egész diktátorozás csak a nemzetközi iszapbírkozás egyik megnyilvánulása. A nem diktatúrákban, ahol nem egyszemélyi vezetés van semmivel nem jobb a népképviselet a hatalom gyakorlásában mint a diktatúrákban. A helyzet ugyanis nem az, hogy a különféle néprétegek eltérő érdekeit képviselőik érvényesítik az ország irányításakor. Ellenben az a helyzet, hogy különféle pénzügyi hatalommal bíró mágnás csoportok vásárolnak maguknak nagyszájú képviselőket és intenzív reklám útján elhitetik valamely népréteggel, hogy tulajdonképpen ezen képviselők eme népréteg érdekeit képviselik. Tehát a nem diktatúra is a kevesek, rendszerint judeoplutokrata mágnások uralma a nép felett. Titánok harca népi biodíszlettel. A kizsákmányolás egy eszköze.
Akitlosz
2024. április 01. 04:02
Biden bácsi meglehet, hogy eszes volt általános iskolás korában, nem tudom, de már elfelejtette, amit tudott. Neki már annyihoz sincsen esze, mint Trumpnak.
Akitlosz
2024. április 01. 04:00
Ronald Reagen sem az eszéről volt híres, hanem arról, hogy színész. El tudta játszani az amerikai elnök szerepét. S fontos kérdésekben hallgatott másokra, akik jobban értettek azokhoz a kérdésekhez. Nem csinálta rosszul, átverte a Szovjetuniót a csillagháborús meséjével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!