Lőttek a svájci semlegességnek? Oroszország beidézte a svájci nagykövetet

2024. március 13. 07:51

Svájc Ukrajnába szállítaná a a befagyasztott orosz vagyont.

2024. március 13. 07:51

Nyitókép: Képernyőmentés

***

A The Kyiv Independent arról ír, hogy Oroszország beidézte a svájci nagykövetet a svájci parlament indítványa miatt, miszerint a befagyasztott orosz vagyont Ukrajnába küldenék. Emlékeztetnek: a svájci törvényhozás március 7-én megszavazott három olyan intézkedést, amelyek megnyitják a kaput a befagyasztott orosz állami vagyon elkobzása előtt, és elküldenék ezt az orosz pénzt Ukrajna újjáépítésére.

Az orosz külügyminisztérium hivatalos Telegram csatornáján leszögezte: 

„Ha Bern ezeket a terveit a gyakorlatban is végrehajtja, elkerülhetetlenek lesznek az orosz megtorló lépések.”

A háború kezdetén mintegy 300 milliárd dollárt fagyasztottak be az Orosz Központi Bank vagyonából a nyugati országok és más partnerek, írják. Hozzáteszik: a svájci kormány az Oroszország elleni szankciók részeként 8,8 milliárd dollárnyi orosz állami vagyont fagyasztott be becsléseik szerint.

Ez azonban jóval kevesebb, mint „a svájci bankokba fektető orosz állampolgároktól és jogi személyektől származó teljes pénzösszeg, amelyet a svájci kormány 48,15 milliárd dollárra becsült”, hangsúlyozzák.

 

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:22
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­­ö­­­g­­ö­s­­­ ­l­á­­­n­y­­­o­­k­ ­v­­á­r­­n­­­a­­­k­­­ ­­­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Antares777
2024. március 18. 11:59
Volt már egyszer Einstand a rettentő demokratikus és karitatív Svájcban,a II.vh után úgy lopták el az anonym és leginkább zsidó emberek számlájáróla a pénzt,hogy bevezették a nem kevés negatív kamatot és miután nem jelentkezhetett a tulaj a másvilágról így 10 év alatt mindent elloptak a banki elkezelők.Svájc a mintája annak,hogy lehet meggazdagodni aljas patkányként,hogy utána már kőgazdagon hírdessük a rendez és a demokráciát,persze csak maguknak. Így müködik ma minden ország politikai elitje is,átvették ezt a jó sémát,azzal a lényeges különbséggel,hogy Svájcnak volt annyi lehetősége az egész országára kiterjedő jólét megteremtésére és akarata is,a mai politikai bűnbandák ezt már nem akarják egy orszagban sem. A nép, az istenverte nép csak vegetáljon,mi a családunk és bűntársaink pedig dőzsőljenek .Rég agyon kellett volna verni Európában egy két volt minisztert és miniszterelnököt,akkor nem hinnék,hogy bármit megcsinálhatnak az emberek kárára.
balbako_
2024. március 14. 11:09
Magukat lövik tökön doxáék, mert ezután a piszkos pénzeket ki fogja a svájci bankokban tárolni?
2024. március 13. 23:12 Szerkesztve
Svájc és Svédország szerepe a 2. világháborúban el van titkolva, azt kivizsgálni, akonzekvenciákat levonni még a gyöztes hatalmaknak sem volt érdekében. Ami fontos volt, Németországot beledöngölni az agyagba, más nem igen számított. Pedig a németek mellett még több háborus bünöst is deklarálni lehetett volna. Az biztos, hogy svájci pénz és svéd acél nélkül, HItlernek még esélye sem lett volna világháborút indítani. ENNYIT AZ EURÒPAI MINTA DEMOKRÀCIÀKRÒL.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!