„Putyin elfoglalja Harkivot, majd fokozatosan befejezi a háborút” – állítják Kreml-közeli források

2024. március 29. 13:22

Az ukrán dezinformációellenes központ azonban elutasította a híreket.

2024. március 29. 13:22
Besorozott orosz újoncok kiképzése 2022-ben

Az ukrán dezinformációellenes központ március 28-án elutasította azokat a híreket, amelyek arról szóltak, hogy Oroszország új offenzívát készül indítani Harkiv ellen, mondván, hogy Moszkva jelenleg „nem rendelkezik az erőforrásokkal” egy ilyen művelethez – olvasható a Kyiv Independent cikkében. A nyilatkozatra két nappal azután került sor, hogy a Meduza orosz független médium névtelen, Kreml-közeli forrásokat idézett, amelyek szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök azt fontolgatja, hogy megpróbálja elfoglalni Harkivot, és ezt követően „fokozatosan befejezi” a háborút. A források azt mondták, 

nem rendelkeznek információval arról, hogy született-e már ilyen döntés.

Egy másik forrás a Meduzának azt mondta, hogy Putyin „kész a végsőkig elmenni – akár Kijevig –, és nem törődik semmivel”. A médium valamennyi beszélgetőpartnere bizakodását fejezte ki, hogy Putyin az Ukrajna elleni háború folytatását tervezi. „Minden hazugságuk a város (Harkiv) bekerítésére való készségről a belső és külső közönségnek szól, és a félelempropaganda kampány része” – mondta Andrij Kovalenko, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsnak alárendelt Dezinformációellenes Központ vezetője.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:04
🍓 ️ ­A­ ­­d­ö­g­ö­­­s­ ­l­á­­­n­­­y­­­o­k­­ ­v­­á­r­­­n­­a­k­ ­­r­á­­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
obakapimaki
2024. március 30. 05:57
"ork-rain dezinformációellenes központ"... 😂😂😂😂 Valamint a fából vaskarika intézet... Aztaqrvaéletbe.. 😂😂😂
nempolitizalok-0
2024. március 29. 17:01 Szerkesztve
"Oroszországnak fel kell szabadítania a Krímet, Donbászt és Novorossziját, az 1991-es határt. " (Oroszország feltételei: Lavrov, épp ma) Novorosszija egy igen szép nagy terület, Odessza amúgy simán benne van Ez így a Donbasszal együtt , kb. Kiev vonalától húznánk egy egyenes vonalat nyugat (Moldova) felé, azaz a nyugati határ Moldovánál van. Ukrajna területének kb. jó 50%-a (Krím ebbe nincs benne) Harkov is benne van, mert az ukránok onnan indítják a támadásokat Belgorod felé. Ez azt jelenti, hogy Kárpátalja sajnos nem fog felszabadulni.
Silcon
2024. március 29. 16:57
Odessza a lényeg, marad-e ukrán partvidék? Fekete-tengeri partvidék nélkül Ukrajna súlya lényegesen kisebb lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!