Trump mellett állt ki a francia jobboldal

2024. március 29. 17:12

Le Penék pártvezére beszélt az amerikai politikáról.

2024. március 29. 17:12
Former President Trump And Fellow Conservatives Address Annual  CPAC Meeting

Nyitókép: Getty Images / Brandon Bell 

 

Donald Trump volt amerikai elnöknek legalább egy „hűséges támogatója” van Európában – írta a Politico. Jordan Bardella francia jobboldali vezető a portálnak azt mondta, hogy „szíve Trump felé húz” a következő amerikai elnökválasztás előtt, és

dicsérte a volt elnök gazdaságpolitikáját, valamint megkérdőjelezte Joe Biden kognitív képességeit.

Hozzátette, hogy csak francia példákat követ, de annak ellenére, hogy nem amerikai Donald Trumppal szimpatizál.

„Ha az ember a világ vezető gazdasági hatalmának elnöke, akkor életerősnek, fittnek és józan gondolkodásúnak kell lennie ahhoz, hogy a megfelelő döntéseket meghozza” – mondta Bardella. „A legutóbbi felvételek, amelyeket a közösségi médiában keringenek, nem megnyugtatók” – tette hozzá.

Bardella azzal kapcsolatban beszélt az amerikai elnökválasztásról, hogy a politikus szerint a NATO jövője attól függ, ki lesz a következő amerikai elnök. Bardella a portálnak elmondta, hogy a Nemzeti Tömörülés szerint Franciaországnak el kellene hagynia a NATO integrált katonai parancsnokságát, de csak azután, hogy véget ér az ukrajnai háború.

Háború idején nem változtatjuk meg a szerződéseket”

– mondta Bardella.

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a Bardella vezette Nemzeti Tömörülés a szavazatok mintegy 30 százalékát fogja megszerezni a június 9-i európai parlamenti választásokon – nagyjából 10 százalékponttal megelőzve Emmanuel Macron francia elnök Reneszánsz nevű pártjának listáját, amelyet Valérie Hayer. vezet. 

A jobboldali Nemzeti Tömörülést gyakran kritizálják „oroszbarát” álláspontja miatt. Bardella azonban azt mondja, hogy „ésszerű” álláspontot képvisel, amely

támogatja Ukrajnát, de nemet mond egy Oroszországgal vívott közvetlen háborúra.

Bardella kijelentette, hogy ellenzi a francia csapatok Ukrajnába küldését, és aggodalmának adott hangot Ukrajna NATO-csatlakozásával kapcsolatban, amely szerinte eszkalációhoz vezetne.

A politikus szerint ugyanakkor Valgyimir Putyin orosz elnök „taktikai hibát” követett el Ukrajna megátadásával, amely „erősebbé” tette a NATO-t és közelebb „sodorta” Svédországot és Finnországot a katonai szövetséghez.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:16
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­ö­­­g­­­ö­s­­ ­­l­­­á­­­n­­y­­o­k­­ ­v­á­­­r­­­n­­­a­k­ ­­r­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
templar62
2024. március 29. 18:59
Gott mit uns
templar62
2024. március 29. 18:59
ANTANT = " entente cordiale "
formaegy-2
2024. március 29. 18:52
Aki békét, családjának biztonságát akarja, az természetes, hogy Trump mellett áll ki, nem a rühes gyilkos terrorista Biden és csürhéje mellett!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!