Brutális számok: ennyit buktak a nyugati cégek az Oroszországból való kivonulásuk óta

2024. április 01. 06:49

Putyin közben mosolyog, a RIA pedig arról ír, hogy további negyed billió dollár veszteség érheti a Nyugati cégeket.

2024. április 01. 06:49
Opening Ceremony - Beijing 2022 Winter Olympics Day 0

Nyitókép: Carl Court/Getty Images

2022-ben, az orosz-ukrán háború kitörése után több nyugati cég is úgy döntött, hogy demonstratív jelleggel kivonul az orosz piacról, ezzel reményeik szerint nehézséget okozva Oroszországnak. Az akció viszont nem egészen úgy sült el, ahogy azt kezdetben remélték, ugyanis a bevételkiesés miatt a kivonuló nyugati cégek dollármilliárdos veszteséget könyvelhettek el a Reuters számításai szerint.

A külföldi cégek vesztesége az Oroszországból való kivonulás miatt meghaladja a 107 milliárd dollárt.

„Ahogy az orosz invázió folytatódik a bizonytalan nyugati katonai segélyek közepette, és a nyugati szankciórendszerek granularitása növekszik, a vállalatok, amelyek továbbra is ki akarnak lépni Oroszországból, valószínűleg további nehézségekkel szembesülnek, és nagyobb leírásokat és veszteségeket kell elfogadniuk” – mondta Ian Massey, az S-RM globális kockázati tanácsadó cég, az EMEA vállalati hírszerzési vezetője.

A tetemes bevételkiesés mellett az orosz állami RIA hírügynökség közölte, hogy számításai szerint a Nyugat további 288 milliárd dollár értékű vagyont és befektetést veszíthet, ha elkobozza a befagyasztott orosz vagyont, és segít újjáépíteni Ukrajnát, ugyanis ezt Moszkva meg fogja torolni, hiszen még mindig tetemes mennyiségű nyugati befektetés van az országban olyan cégek által, amelyek csak felfüggesztették a tevékenységüket. Ilyen például a francia Auchan vagy a Benetton „hátramaradt” tulajdonai. 

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:52
🍓 ️ ­­­A­ ­d­­ö­g­­­ö­­­s­­ ­­­l­­­á­n­­y­o­k­­ ­­v­­á­­r­­n­a­k­ ­­­r­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
o1gpedofil-2
2024. április 02. 08:09
Az oroszok mosogepet lopnak az ukranoktol, hogy legyen chipjuk a precizios muszereikbe, amivel neha eltalaljak meg Ukrajnat is!
Nasi12
2024. április 01. 14:27
Szolidaritási adót fognak kivetni amerikában a fegyvergyárakra és az ukrajnai mezőgazdaságba invesztálókra. Amiből kárpótolva lesznek a veszteséget szenvedők. Meg a texasi kormányzó :)
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. április 01. 09:48
Mi van ma (is) a mandineren? Mi ez az orosz cunami? A húsvétot is komplett Putyinfelszopással ünneplitek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!