Egyre nagyobb bajban Biden: a hét bizonytalan államból hatban Trump vezet

2024. április 03. 06:05

A kisebbségek is elfordulnak a hivatalban lévő elnöktől.

2024. április 03. 06:05
US Presidential election / Trump

Nyitókép: Takayuki Fuchigami / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP

 

Donald Trump a hét ingaállamából hatban vezet Joe Biden hivatalban lévő elnök előtt  – derült ki a Wall Street Journal új felméréséből. A választás fő csatatérállamait vizsgáló felmérés szerint Trump 2 és 8 százalékpont közötti előnnyel vezet hat államban – Pennsylvania, Michigan, Arizona, Georgia, Nevada és Észak-Karolina államokban.

Ahol szoros lehet az állás, az Wisconsin, itt Biden és Trump fej-fej mellett áll.

Összességében a felmérés azt mutatja, hogy a választások kimenetelét leginkább befolyásoló társadalmi csoportok elégedetlenek Bidennel. A felmérésben részt vevő összes államban a negatív vélemények az elnök munkájának teljesítményéről 16 százalékponttal vagy annál is többel meghaladják a pozitív véleményeket, négy államban pedig a különbség meghaladja a 20 százalékpontot is.

Ezzel szemben Trump csak egyetlen államban – Arizonában – kapott kedvezőtlen értékelést a Fehér Házban töltött időszakával kapcsolatban, ahol a negatív értékelések 1 százalékponttal meghaladták a pozitívakat.

Arra a kérdésre, hogy melyik jelölt rendelkezik jobb fizikai és szellemi alkalmassággal a Fehér Ház vezetésére, 48 százalék Trumpot, 28 százalék pedig Bident választotta. A felmérés arra is rámutatott, hogy Biden egyre nehezebben tudja magának megnyerni a különböző kisebbségekhez tartozó választókat, amely tény újabb aggodalomra adhat okot a Demokrata Pártban. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:15
🍓 ️ ­A­­ ­­d­­ö­­g­­ö­s­ ­­l­­­á­­­n­y­­o­­k­­­ ­­­v­­­á­­­r­n­a­­k­­ ­r­­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Patika
2024. április 03. 18:04
Szenilis Joe Lee jocker és az ingatlanos Trump Lee küzd elme...
22-es csapdája
2024. április 03. 15:31
Semmi baj, majd a Dominion szoftver átirányít egy kicsit a Trump-szavazatokból és négyzetre emeli a Bidenre szavazó halottak levélszavazatait. Nincs itt semmi látnivaló! Ne bámészkodjanak, oszoljanak!
goldie-2
2024. április 03. 15:23
Ki az a barom, aki a trottyost fittebbnek látja?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!