Megfejtette a világot Zelenszkij, és közben még Trumpba is belerúgott egy nagyot

2024. április 10. 12:58

Az ukrán elnök nagyinterjúban ostorozta a szövetségeseit.

2024. április 10. 12:58

Nyitókép: Maxym Marusenko / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Axel Springernek adott interjújában arra figyelmeztetett, hogy az orosz befolyás behatolt az amerikai politikai rendszerbe, és elutasította azt a Donald Trump szövetségesei által támogatott elképzelést, hogy Ukrajna pusztán területi engedményekkel gyorsan véget vethetne a háborúnak. Azt is elmondta, hogy összekötőkön keresztül

sürgette Trumpot, hogy utazzon el Ukrajnába,

és azt is elmondta, kész meghallgatni az amerikai elnökjelölt javaslatait, ugyanakkor „szkeptikus” azokkal kapcsolatban. „Ha az alku arról szól, hogy adjuk fel a területeinket, akkor ez egy nagyon primitív elképzelés” – fogalmazott Zelenszkij. Úgy folytatta: „Nagyon erős érvekre van szükségem. Nem egy fantasztikus ötletre van szükségem, hanem egy valós ötletre, mert emberek élete forog kockán”.

Az ukrán elnök ugyanakkor igyekezett hízelegni Trumpnak,

és kifejezte, hogy szívesen építene vele „konstruktív partnerséget”. A Politico megjegyezte, hogy Ukrajna sorsa az amerikai választók kezében van.

Zelenszkij arról is beszélt, hogy szerinte az orosz propaganda beférkőzött az Egyesült Államok törvényhozásába is, ahol már hónapok óta nem jutott előrébb az Ukrajnának szánt legutóbbi katonai segélycsomag ügye a politikai viták miatt.

Az ukrán elnök szerint az orosz propaganda „mindenhol jelen van”.

„Mindenhol van lobbijuk: az Egyesült Államokban, az EU országaiban, Nagy-Britanniában, Latin-Amerikában, Afrikában” – fogalmazott. Szerinte Oroszországnak sikerült „a világ információs mezejét” eltorzítani. Nevek említése nélkül Zelenszkij azt állította, hogy egyes amerikai állampolgárok gyakorlatilag Oroszország érdekében dolgoznak az amerikai médiában.

Zelenszkij ennek ellenére számít arra, hogy végül megérkezik az amerikai segély újabb részlete az országa számára. Arra a kérdésre, hogy optimista-e ezzel kapcsolatban, az ukrán elnök így válaszolt: „Igen, természetesen. Muszáj annak lennem”.

Zelenszkij szerint minden olyan megállapodás, amely területet adna át Vlagyimir Putyin orosz elnöknek az ellenségeskedések befejezéséért cserébe, csak megnyitná az utat a jövőbeni „újabb orosz hódító háborúk” előtt. A tárgyalásos békének, Zelenszkij szerint nem szabadna teret hagynia az orosz elnöknek, – akit az Zelenszkij despotának nevezett –  hogy véghez vihesse terveit. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az interjúban újfent ostorozta a nyugati szövetségeseket – főként Németországot – amiatt, hogy nem nyújtanak megfelelő katonai segítséget Ukrajnának, de azt is hozzátette, hogy Ukrajnán is jelentős a nyomás, hogy katonai sikereket mutasson fel.

Az interjúban Zelenszkij elismerte, hogy Ukrajna tavalyi, Oroszország elleni ellentámadási kísérlete „nem volt túl sikeres”, és

fogadkozott, hogy a következő, Oroszország elleni visszavágási kísérlet nagyobb előrelépést fog mutatni.

Anélkül, hogy részletezte volna, Zelenszkij utalt arra, hogy Ukrajnát belülről szabotálták a legutóbbi offenzíva során.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­ö­g­ö­­­s­­­ ­­­l­­á­n­­­y­­o­k­ ­­­v­­­á­r­­­n­­a­k­­ ­­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
jan36
2024. április 11. 16:25
Valamelyest emlékeztet a führer kommunikációira. Az ellentámadás nem volt túl sikeres" = teljes kudarc volt "sikereket érünk el" = pusztulunk. Úgy az embereink, mint a hadianyag "belülről szabotálták" = kiképzetlenek az emberek, rossz a vezetés "F-16-os, Taurus, stb." = csodafegyverek A legjobb az, hogy az oroszokat mindenhol terroristáknak nevezi. Bár, Ivánék még nem robbantottak - mondjuk - Kijev metrójában.
kukasmacska
2024. április 11. 09:35
"Az ukrán elnök szerint az orosz propaganda „mindenhol jelen van" Igen, ez nyilván igaz, minden nagyhatalom ezt csinálja. De egy olyan ember szájából ezt hallgatni kicsit mulatságos, aki eddig kb a pápaválasztás kivételével minden kicsit is fontos (nézett) rendezvényen/eseményen elmondhatta a magáét. Még akkor is, ha az eseményhez semmi köze sem volt sem neki, sem Ukrajnának.
Nasi12
2024. április 10. 17:05
"Oroszországnak sikerült „a világ információs mezejét” eltorzítani." A Russia Today betiltásával európa szerte. De Trump úgy megijed zelenszkij sürgetésétöl, hogy törölni fogja a tiltást.:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!