Trump rekordot dönthetett és mindenkit lenyomott - felpörgött az adománygyűjtés Amerikában

2024. április 07. 15:06

Egy kis mikroadomány-feszedezés és guruló dollármilliók, ezúttal a napfényes Floridából!

2024. április 07. 15:06
Donald Trump

Nyitókép: FREDERIC J. BROWN / AFP

Ötvenmillió dollár hétköznapi ésszel felfoghatatlan összeg – 18 milliárd magyar forint –, de Trump volt elnök kampánycsapata mégis azt állítja, hogy ennyit gyűjtött össze egyetlen szombat esti republikánus adománygyűjtés során a floridai Palm Beach-ben, írta meg a FoxNews. Ha ez igaz, akkor

Trumpék rekordot döntöttek.

Mint Danielle Alvarez kampányszóvivő büszkén elmondta,

három volt demokrata elnök kellett, hogy összegyűjtsön 25 millió dollárt”, ellenben Trumppal egymagával sikerült a bűvös ötvenes.

Ezzel arra célzott, hogy Joe Biden elnök és elnökjelölt kampányával New Yorkban 26 millió dollárt tudott összegyűjteni úgy, hogy felsorakozott mögé Barack Obama és Bill Clinton is.

Persze Trump sem csak a mikroadományozókra alapozott. A szombati Palm Beach-i adománygyűjtés állomása John Paulson milliárdos otthona volt, ahol a mintegy 100 vendég között olyanok is akadtak, mint Steve Wynn kaszinómágnás, a Bigelow Aerospace alapítója és elnöke, Robert Bigelow, valamint Wilbur Ross volt amerikai kereskedelmi miniszter.

Paulson maga is közleményt adott ki, ebben elsöprő adományozói kedvről és 43 millió dollárról beszélt. Trump az eseményen újságírókkal közölte, ezen a „hihetetlen” estén

„az emberek hozzá akartak járulni ahhoz az ügyhöz, hogy Amerika ismét naggyá tegyük”.

Mindez még önmagában nem elég, hogy Trump behozza hátrányát – Biden számlálója 192 millió dollárnál áll, Trumpé 93 milliónál, de kétségkívül zárul az olló.

Mint a Fox News megjegyzi, Trumpnak nem volt könnyű becserkésznie a nagyhalakat korábban, különösen, amíg a párton belüli kihívóival küzdött, de végül az előválasztási győzelmeivel megnyerte magának a pártot és a pénzügyi támogatókat is. Emellett adománygyűjtési megállapodást kötött a párttal és több ide kötődő szervezettel, hogy maximalizálja a beáramló pénzek kampánycélra irányítását.

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­ö­­­g­ö­­­s­ ­l­­á­­n­­­y­­­o­k­­­ ­v­­á­­r­n­a­k­­­ ­­­r­­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
Hyazinth
2024. április 27. 00:28
Feszedezés?
Tommaso
2024. április 26. 21:53
SOHA nem értettem egyet az USÁ-t kritizálókkal, többnyire rágalmazókkal, cáfoltam is állitásaikat könnyedén. De valami baj mégis lehet abban az országban, ha két - abszolút alkalmatlan, 80 éves jelölt közül kerül ki a következő négy évre az Államok elnöke. PUTYIN - ellentétben a korábbi választásokkal - most nem avatkozik bele. Bárki lesz is az elnök, számára főnyeremény, mert a Nyugatot nem lesz, aki vezesse.
Tommaso
2024. április 26. 21:47
„az emberek hozzá akartak járulni ahhoz az ügyhöz, hogy Amerika ismét naggyá tegyük”. Az amerikaiaknak ( ha volt egyáltalán ), elment a józan eszük. Egy olyan visszaeső bűnözőt választanak elnöküknek, aki kisebbé teszi az Egyesült Államokat. Az USA a II. vh óta a Nyugati világ vezető ereje. Trump befelé fordul, nem akar többé a demokratikus szabadságszerető országok vezetője lenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!