Amerikai hadihajó kelt át a Tajvani-szoroson

2024. május 09. 12:45

Mutatjuk a részleteket!

2024. május 09. 12:45

Nyitókép: AFP

Áthajózott egy amerikai hadihajó a Tajvani-szoroson szerdán, kevesebb mit két héttel azelőtt, hogy beiktatnák a sziget nemrég megválasztott új elnökét, Laj Csing-tet, akit Kína veszélyes szeparatistának tart. – írja a Vg.hu

A kínai hadsereg közölte, hogy haditengerészeti és légi erőkkel is követte az amerikai romboló útját. 

Az amerikai haditengerészet rutiműveletként írta le az Arleigh Burke romboló útját, Tajvan hadügyminisztériuma úgy számolt, hogy figyelték a hadihajó útját, és semmi szokatlant nem észleltek.

A Peking vezetéssel rossz viszonyban álló tajvani kormány a még alelnök Laj elnöki beiktatása előtti időszakban és azt követően nagy figyelmemmel kíséri a kínai hadsereg gyakorlatait, ugyanakkor az új elnök többször jelezte Pekingnek tárgyalási szándékát, amit Kína elutasított – írja a Reuters.

Az elmúlt négy évben a kínai hadsereg jelentősen növelte tevékenységét a sziget körül, egyre gyakrabban lépik át harci repülők a szorost, ami nem hivatalos pufferként funkciónál, azonban ezt Kína soha nem ismerte el.

Csütörtök reggel a tajvani hadügyminisztérium arról számolt be, hogy négy kínai repülő közelítette meg a Tajvan nagyobb szigeteit, ahol egy nagy légi támaszpont is van.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­I­g­­a­­­z­­­i n­i­­­m­­f­­­o­­m­­á­n­i­­­á­k­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Ehetős Odó
2024. május 09. 17:58
A sárkány bajuszát sem érdemes húzgálni, nemcsak a mackóét.
formaegy-2
2024. május 09. 17:41
"Az amerikai haditengerészet rutiműveletként írta le az Arleigh Burke romboló útját" ))))))))) Ja, itt pedig piros hó esett.......... Egy büdös hazug gyilkos terrorista államról beszélünk, akit úgy hívnak - USA! Van normális ember aki egy szavát is elhiszi ezeknek a tetves hazug gyilkosoknak? "rutinművelet" - ja, majd ha fagy. Inkább felderítő művelet, - mi lenne ha............élesben mennek..........
connorj
2024. május 09. 16:33
https://vm.tiktok.com/ZGeQppstj/ 💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!