Börtönbe kerülhet a 64 éves férfi, miután ellopta a saját kocsiját

2024. május 06. 08:14

Ilyen történettel se találkozik minden nap az ember.

2024. május 06. 08:14
null

Nyitókép: Pixabay. Illusztráció.

Megbukott a műszaki vizsgán egy brit férfi autója, annyira rossz állapotban van, így két választása maradt: vagy megjavíttatja, vagy kivonják az autót a forgalomból. A 64 éves Ian Roberts azonban talált egy harmadik, meglehetősen sajátos megoldást a The Sun beszámolója szerint: 

megvárta, amíg bezár a vizsgaállomást üzemeltető műhely, ahová ezután besurrant, és a pótkulcs segítségével ellopta a saját autóját.

A férfi még a vizsga díját sem rendezte, mielőtt stikában hazavitte az autóját. A lopás miatt a rendőrség lefoglalta a járművet, amit már több mint két éve tartanak elzárva, mivel azóta sem került pont az ügy végére. Az ügyvédje azzal magyarázta a történteket, hogy a férfi maga akarta megjavítani az autóját a következő műszaki vizsga előtt. Abban az esetben a bíróság még a lopás felett is szemet hunyna, amennyiben Roberts 2022 decemberétől minden tartozását kiegyenlítené. Az ügyvédje szerint a férfi álláspontja „mindig is” az volt, hogy „hajlandó kifizetni a számláit”, arra azonban nem tudott érdemi magyarázattal szolgálni, hogy erre miért nem került sor a mai napig. 

Mindenesetre a harmadik megoldás nem igazán alakult a tervek szerint: a 64 éves férfi ultimátumot kapott a bíróságtól, akár hét évre börtönbe kerülhet, továbbá pénzbírságot is kiszabhatnak vele szemben, ha nem rendezi a szóban forgó összeget a következő két hétben.

 

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­I­­g­­­a­­z­­­i n­i­­­m­f­­o­m­­á­n­­i­­­á­k­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
atti64
2024. május 06. 11:01
IDIOTA A FOST MINEK VITTE VIZSGÁRA?????????SZARUL ÉLHET ANGLIÁBAN!!!!!!!!!NEM TELIK UJ AUTORA VAGY JOBBRA!!!!!!!!!!!!!!!!
GrumpyGerald
2024. május 06. 10:56 Szerkesztve
"Ellopta a saját kocsiját" A cikk címe alapból oximoron, az ellopni hivatalos neve eltulajdonítani, ebből következik, hogy a saját tulajdonodat nem tudod eltulajdonítani. 3 éves gyerek megmondja. A baj az, hogy a clickbait mindenhová bejutott, mintha nem lenne holnap. Az meg, hogy 7 évet kaphat egy műszaki vizsgás ügyben -- mit is mondjak, a-n-g-o-l-s-z-á-s-z j-o-g-r-e-n-d. Ehhez képest a Tanú-ban megesett büntetőeljárás maga a fejlettdemokratikus jogbiztonság csimborasszója.
Szvv
2024. május 06. 10:31
Brit… ez mindent megmagyaraz🤭
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!