Egy újságíró sejti, hogy ölhették meg Navalnijt

2024. február 17. 22:55

De Christo Grozev szerint ha a rossz börtönkörülmények okozták is a halálát, akkor is Vlagyimir Putyin és az orosz állam felelős emiatt.

2024. február 17. 22:55
null

Christo Grozev szerint valószínűleg megmérgezték Alekszej Navalnijtírja a Portfolio a CNN-re hivatkozva. A bolgár származású oknyomozó újságíró régóta foglalkozik Oroszországgal és az orosz állam súlyos nemzetközi botrányokat kiváltó ügyeivel. Részt vállalt például az Ukrajnában lelőtt maláj utasszállító, a montenegrói puccskísérlet és Navalnij 2020-as mérgezésének felderítésében.

Grozev úgy véli, 

megmérhezhették az orosz ellenzéki politikust a börtönben, az erre vonatkozó bizonyítékokat most gyűjtik be. 

De kijelentette, ha rosszul is gondolja, és Navalnij a rossz börtönkörülményekbe halt bele, akkor is Vlagyimir Putyin és az orosz állam felelős a haláláért.

Az ellenzéki politikust egy éven belül 300 napig tartották magánzárkában, alig adtak neki enni, nem részesítették megfelelő orvosi ellátásban sem, ezzel pedig az orosz törvényeket is megsértették.

 

Nyitókép: REMKO DE WAAL / ANP MAG / ANP via AFP


 

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2024. február 19. 07:50
Bezzeg Gonzali Lira-ról egyszer nem esett szó
masikhozzaszolo
2024. február 18. 16:59 Szerkesztve
/megmérhezhették az orosz ellenzéki politikust a börtönben, az erre vonatkozó bizonyítékokat most gyűjtik be/ Ezt a módot nem ismerem, mi az a megmérhez? Christo Ez az a család, amelyik IF várában volt? Onnan ismerheti a börtönviszonyokat.
alexandrosz-2
2024. február 18. 16:17
Szabadon kell/lehet hazudozni egy zsidó bűnözőről, akit az őt markukban tartó szolgálatok mozgattak a haláláig. Szánalmas zsidó próbálkozàs.
eljolesz
2024. február 18. 14:56
Amit ez a bolgár hülye előadott, annak a töredékéért konteósnak bélyegeznek egy normális embert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!