Koronázási díszvonat indul június 8-án

2013. június 03. 15:03

Koronázási díszvonat indul június 8-án, szombaton Budapest Nyugati pályaudvarról Gödöllőre, ahol Ferenc József és felesége, Erzsébet királyné magyar uralkodóvá választásának 146. évfordulója alkalmából színes programok várják az utazáson résztvevőket.

2013. június 03. 15:03

A MÁV Nosztalgia Kft. szervezésében a program ünnepi megnyitóját szombaton délelőtt a Nyugati pályaudvar 10. vágánya melletti Királyi váróban tartják, ahol korhű ruhába öltözve a királyi pár is megjelenik. A programon beszédet mond Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, az esemény védnöke és Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója – adta hírül közleményben a MÁV Nosztalgia Kft. A koronázási vonat gőzmozdony által vontatott, frissen felújított párnás, és III. osztályú kocsikból álló szerelvényein utazhatnak az érdeklődők.

Gödöllőre érkezve a Királyi Váróterem előtt a monarchia hagyományainak és szokásainak megfelelően fogadják a királyi párt és a nosztalgiavonat vendégeit. Az Éld át a múltat! elnevezésű tárlatvezetésen az érdeklődők élőképeken láthatják Erzsébet királynét, Ferenc Józsefet, a királyi gyermekeket, valamint az udvartartás több tagját is. Lehetőség nyílik a programon a Gödöllői Kastély imázsfilmjének megtekintésére. A kastély díszudvarán és kertjében zenekarok, felújított lovardájában huszárbandériumok szórakoztatják lovasbemutatóval a látogatókat. A családokat múzeumpedagógiai foglalkozással és interaktív mesejátékkal is várják a szervezők.

Bővebb információk a Nosztalgiavonatról és a gödöllői Koronázási Napokról a www.mavnosztalgia.hu és a www.kiralyikastely.hu oldalon olvasható.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!