Presser: Feltüntettek minket a borítón is

2013. június 21. 11:19

Presser Gábor örült, hogy negyvenhárom év után előkerült a dala, aki ennek nem örül, az hazudik.

2013. június 21. 11:19

Presser Gábor a Quartnak adott telefoninterjújában örömét fejezte ki, hogy negyvenhárom év után előkerült a Gyöngyhajú lány. Elmondta, hogy az első, falra vetített Kanye West-féle feldolgozás után levélben keresték meg őt, „a szokásosnál sokszorta tisztességesebben jártak el”. Kifejtette az európai szerzői jogok és az amerikai copyright közötti különbségeket. „A borítón (…) ki van írva az, hogy a dalt én írtam, Adamis Anna írta a szövegét, ki van írva az, hogy az Omega” – mondta Presser Gábor.

Wiz Khalifa szintén felhasználta a Gyöngyhajú lány alapjait, erről az esetről Presser elmondta, hogy „egyértelmű a jogtiprás”. Ahogy a Prodigy nevű rapper sem vette fel a kapcsolatot Presserékkel a Siker című dal felhasználása kapcsán.

Az embernek tudomásul kell vennie, hogy létezik egy új zenei világ, amelyik éppenséggel megtörténhet, hogy tőle is dolgokat felhasználnak” – mondta Presser, hozzátéve: „Lehet panaszkodni a módszerre, vagy a jogi elbírálásra (…), de aki ezt mondja, hogy nem jó érzés, pláne hogyha jó művészek teszik, de jó módon, aki erre panaszkodik, az hazudik”.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
közgép portása
2013. június 26. 01:24
Nemzetidegen zsidókat azért ne ölejünk a keblünkre......Hehe.
GáborGábor
2013. június 23. 04:01
Ezt értsük úgy hogy Presser Gábor a magyar könnyűzene Rúzsa Magdija??? :-) Ez csak vicc akart lenni mindkettőjüket nagyon imádom és tisztelem, hajrá Magdi hajrá Gábor, egy a zene egy a tábor!
madárjós
2013. június 23. 04:00
A Gyöngyhajú lány (Presser, Adamis, Omega) című dal tényleg nem vásári mutatvány, hanem élmény. Örülök, hogy most így mások is meghallgatják a világban, amúgy ilyen a művészet láthatatlan ereje, de azért remélem jogilag is rendben van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!