Pancsolt borokra vadászik a NAV

2014. július 24. 10:36

A Prés 2014 elnevezéssel indított ellenőrzéssorozat célja az, hogy megakadályozzák a külföldről tartályban behozott borok, illetve a rossz minőségű, „bornak nem nevezhető” italok illegális forgalomba hozatalát.

2014. július 24. 10:36

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Prés 2014 címmel országos ellenőrzéssorozatot indított a borpiac védelme érdekében, azzal a fő céllal, hogy megakadályozza az Európai Unió tagállamaiból tartályban szállított borok illegális forgalomba hozatalát.

A több mint két hónapos akció a tagállamokból tartályban „feketén” szállított szőlőborok, „a silány minőségű, bornak nem nevezhető” termékek forgalmának megakadályozására irányul. Az akció ideje alatt a borszállítmányok gyakori és váratlan ellenőrzésére lehet számítani a közutakon, de az érintett gazdálkodóknál, a pincészeteknél is sűrűbben lesznek jelen az ellenőrök, áll a közleményben. 

A NAV vizsgálja a jövedéki, valamint az adózási szabályok betartását, de együttműködik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal borászati hatóságának munkatársaival is, akik ellenőrizni fogják, hogy megsértik-e a bortörvény vonatkozó előírásait.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Maddox
2014. július 24. 17:44
Az ilyen fajintos sukárgyerekek terepjáróira nem akar vadászni a NAV?
liberálzöld.
2014. július 24. 14:40
Már azt hittem, hogy nincs pénzük egy normális fröccsre. "Pancsolt borokra vadászik a NAV"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!