Botrány lett a metálzenész white powerezéséből

2016. február 01. 14:47

Karlendítés, „white power”-üvöltés: így búcsúzott a legendás Pantera gitárosa, Phil Anselmo egykori zenésztársa, Dimebag Darrell emlékére rendezett koncert végén. Mindez félreérthető vagy félreérthetetlen? Kitört a botrány.

2016. február 01. 14:47

Phil Anselmo, a 48 éves metálzenész zenekarai rendre olyasmi zenét játszanak, amelyet southern, déli hangzásvilág jellemez, s ő maga is New Orleans-i, így az imidzsétől nem áll távol némi white powerezés. Ez esetben azonban azzal kívánta magyarázni a január 22-i, Dimebag Darrell-emlékkoncert végén tanúsított magatartását, hogy fehér bort ittak a backstage-ben, és erre kívánt utalni. Azonban kiderült, fehér bor helyett citromos vodka volt terítéken - írja a ShortScore.

A fenegyerek Anselmónak nekiesett Robb Flynn a Machine Headből, megjegyezve, hogy egyszer Anselmo kijelentette: utálja a Machine Head „nigger korszakát”. Végül Anselmo közleményben határolódott el saját magától, mondván, aki ismeri, tudja, hogy nem hisz semmi ilyesmiben. Végül az elhunyt Dimebag barátnője ráadásként még nekiesett Flynnek. 

Phil Anselmo nem szokott a szomszédba menni egy kis botrányért, nem valószínű, hogy sok időt kibír a következőig.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2016. február 29. 07:16
...és? Művész. Ennyi alkotói szabadság jár nem? Én sem hányok vért a néger zenétől, csak mert néha a saját felsőbbrendűségükről szövegelnek. Belefér. Ice-T amúgy is nagy favorit.
Ellensúly
2016. február 04. 12:25
Érdekes módon az nem verte ki a biztosítékot, hogy a Rage Against The Machine tagjai a világ legtöbb áldozatot szedő rendszerének jelképeivel pózolnak, tömeggyilkost szerepeltetnek a honlapjukon, lemezborítójukon, sőt régen láttam egy képet, amelyen Európa legnagyobb tömeggyilkosának portréja alatt pózoltak. Csak nem kettős mérce?!
rozsogátor
2016. február 02. 15:04
Flynn-től ez tényleg fölösleges volt. Most ezért szedjem ki az autóm tracklist-jéből a '94-es "Burn my eyes" albumot? Nyilván nem fogom hiszen műfajt teremtett és azóta is szívesen hallgatom. 24 éves album és még mindig jó. Pont leszarom, hogy mit csinálnak ők vagy a meghívottjaik egy koncerten. Ha erről szólna a történet akkor bulvárkurvák lennének és nem zenészek. Nincs rászorulva a Machine Head ilyen jellegű "propagandára" és, hogy felültek rá azt bizony ők "szabták" el.
Maddox
2016. február 02. 15:04
Robb Flynn tiszta szánalom, ahogy azonnal ugrik megmutatni, hogy ő bezzeg milyen jó arc.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!