Irány a Hold! Építs saját holdjárót!

2017. március 22. 13:47

2017 áprilisában indítja első közös workshopját a Puli és a Makerspace.hu csapata, ahol játékos formában ismerkedhetnek meg az űrtevékenység világával a 10-14 éves kalandozni vágyó fiatalok.

2017. március 22. 13:47

A Makerspace.hu és a Puli első együtt megalkotott workshopja során a résztvevő diákok megépítik saját működőképes holdjáró modelljüket, amellyel különböző speciális feladatokat is el kell végezniük az újdonsült robotépítőknek.

A Holdjáróépítő workshop célja, hogy a 10-14 éves gyerekek szórakoztató formában tanuljanak komoly dolgokat. A kétórás foglalkozás során kreativitásukat megmozgatva, játszva ismerkednek az űrkutatás történelmének legfontosabb eseményeivel, betekintést nyernek a Holdra szállás kihívásaiba, nem utolsó sorban pedig hasznos fizikai és elektronikai ismereteket is szereznek.

“Vizuális típus vagyok, az iskolában pedig mindenki csak elméletben magyarázott, így nehéz és unalmas volt számomra a tanulás. A holdjáró-építés és az expedíció gyakorlati feladat, amin keresztül emlékezetessé és kézzel foghatóvá válnak az űrkutatás kihívásai. Szerintem így sokkal jobban megmaradnak az információk” – mondta Márk Marcell, a Makerspace.hu operatív vezetője.

"A Puli büszke, hogy a Makerspace.hu csapatával együtt dolgozhat az űrtevékenység népszerűsítésén. Bízom benne, hogy sok élvezetes, gyerekek és szülők számára is hasznos foglalkozásra kerül sor majd országszerte. Külön öröm számomra, hogy ezt a közös programot a Google Ground inspiráló környezetében, a Google Magyarország támogatásával mutathatjuk be, a keresőóriás elkötelezettsége a modern technológiák népszerűsítésében jól ismert" – tette hozzá Dr Pacher Tibor, a Puli csapatvezetője.

A jövőben rendszeresen megtartott foglalkozásokon a gyerekek megépítik saját Puli holdjáró modelljüket, mellyel azután csapatban, együttműködve kell végrehajtaniuk egy-egy expedíciós feladatot.

Aki részt vesz a Makerspace.hu és a Puli közös projektjében, 1.000 Ft-tal támogatja a Puli Holdra jutását, és ezzel is egy lépéssel közelebb segíti a csapatot, hogy megvalósuljon közös álmunk: Juttassuk el Magyarországot együtt a Holdra!

A 2015-ben alapított Makerspace.hu Magyarország első digitális közösségi alkotóműhelye, amely a cselekedve tanulás módszerét és a modern technológiákat ötvözve kalauzolja el a résztvevőket játékosan a tudományok világába. Eddig több mint 2300 résztvevő bevonásával szerveztek workshopokat, nyári táborokat, családi napokat, vállalati rendezvényeket és tréningeket. A Makerspace.hu célja, hogy a cselekedve tanulás módszertanára épülő foglalkozások országszerte elérhetővé váljanak a 8-18 éves korosztály számára.

A Puli csapatának a holdjáró fejlesztése és Holdra juttatása, csupán az egyik célja. Hiszik, hogy ez hazánk számára óriási elismerést és presztízst jelentene, hiszen a világ három vezető hatalma mellett egy kis ország, Magyarország lehetne a 4. nemzet, amely járművet küld a Holdra. A projekttel azonban nem csupán technológiai felkészültségüket kívánják bizonyítani: szeretnék, ha ez a kihívás minden honfitársunk és magát magyarnak valló személy számára egy közös cél lenne, amit mindenki magáénak érez.

„Mi büszkék vagyunk arra, hogy Rubik Ernő, Teller Ede vagy Neumann János nevét világszerte ismerik, a Puli projekttel a magyar tudósok nyomdokaiba kívánunk lépni. Tudásunkat és elhivatottságunkat szeretnénk megosztani a jövő generációjával is, kiemelten fontosnak tartjuk, hogy népszerűsítsük a tudományos gondolkodásmódot és bátorítsuk a diákokat arra, hogy természettudományos / műszaki pályát válasszanak, ezért rendszeresen tartunk előadásokat űrkutatási és holdutazási témákban iskolai csoportok számára is” – vallja a Puli csapata.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!