BuBi: A Csepel és a T-Systems szállíthatja a budapesti bérbringákat

2013. július 22. 20:55

A hétfői döntés értelmében a Csepel kerékpárjain közlekedhetünk majd, ha elkészül jövőre a BuBi. A győztes T-Systems másik alvállalkozója a Next Bike.

2013. július 22. 20:55

Az Index értesülései szerint a T-Systems Magyarország nyerte meg a budapesti bérbringa rendszerre kiírt pályázatot nettó 899 millió forintos ajánlatával. A BuBi kiépítésében a T-Systems a Csepelre és a német Next Bike-ra számít alvállalkozóként.

A másik, szintén német hátterű pályázó, a Deutsche Bahn-csoporthoz tartozó Eurobus-Invest bejelentette, hogy megtámadja az eredményt. A 937,5 millió forint + áfás ajánlatával alulmaradó cég a dokkolórendszerrel kapcsolatos vita miatt fellebbez.

A Magyar Telekom (ehhez a csoporthoz tartozik a T-Systems is) egy hónappal ezelőtt jelentette be, hogy megkezdte a tesztüzemet saját dolgozóinak szánt kerékpárkölcsönzője. A 40 kerékpárral működő, automatizált rendszer kiépítésében szintén a Csepel Zrt. volt a vállalat partnere.

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lantose70
2013. augusztus 09. 18:40
Hát nem tudom, én is szkeptikus vagyok. Aki biciklivel jár rendszeresen, annak van kerója. Talán a turisták körében népszerű lesz. Amíg szét nem lopják illetve le nem amortizálják. Komoly pénzben mernék fogadni, hogy a 2018-as választásra hűlt helye lesz az egésznek. Parasztvakítás ez, mint a szigeti zenélő kút és az összes többi drága és fölösleges szar.
egysegelem
2013. augusztus 09. 18:40
Mo nem erett meg meg erre, csufos bukta lesz.
Fakuttya
2013. augusztus 08. 08:41
Meghalnál, ha óránként nem cigányozhatnál egyet.
Borg_Minden_ellenállás_hasztalan
2013. augusztus 08. 08:40
Ha nem horror áron, és lehetetlen feltételekkel lesz, szerintem népszerűvé válik, bár inkább csak tavasztől őszig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!