Froome nyerte a századik Tour de France-t

2013. július 22. 09:41

Nem jött közbe semmi, nyugodtan zajlott az idei, immáron századik Tour de France utolsó szakasza, így a brit Christopher Froome állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára Párizsban. A szakaszt a német Marcel Kittel nyerte.

2013. július 22. 09:41

Bradley Wiggins tavalyi sikere után az idei, századik Tour de France-t is egy brit, Christopher Froome nyerte meg. Ugyan az összetett, és a trikók sorsa már szombaton eldőlt, az utolsó szakaszt azért még abszolválni kellett.

Az este zajló utolsó etapot, melynek során a verseny történetében a a Champs-Élysées-n való körözgetés során a mezőny a Diadalívet is megkerülte, Marcel Kittel nyerte, megszakítva ezzel Mark Cavendish sorozatát, aki az elmúlt négy évben sorozatban nyerte a párizsi befutókat. A német sprinter az idei Touron összesen négy szakaszon diadalmaskodott. 

Az összetettben Froome mögött a kolumbiai Nairo Quintana végzett, harmadik pedig a spanyol Joaquim Rodríguez lett. A gyorsasági pontverseny győztese, vagyis a zöld trikó tulajdonosa a szlovák Peter Sagan lett, míg a hegyi pontversenyt, és ezzel együtt a pöttyös trikót, valamint a legjobb 25 éven alulinak járó fehér trikót Nairo Quintana szerezte meg. A csapatversenyt a Team Saxo-Tinkoff nyerte.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2013. július 22. 13:49
Tejbepapival nem lehet felmenni a hegyre..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!