Kilenc magyar aranyérmet jósolnak Tokióban

2021. július 19. 16:12

Kilenc arany-, öt ezüst- és nyolc bronzérmet jósolt a magyaroknak az AP amerikai hírügynökség a tokiói olimpián.

2021. július 19. 16:12
null

Bár magyar szempontból a számok igen hízelgőnek tűnnek, akadnak olyan sportágak, amelyekben talán alulbecsülik a magyar sportolók képességeit – adta hírül a Nemzeti Sport.

Női kajakban sem a K-1, sem a K-2 500 méteren nem jósolnak magyar érmet, viszont K-1 1000 méteren Kopasz Bálint lesz a győztes szerintük, illetve a K-4 500 méteren a női négyesünk ünnepelhet majd. Vitorlázásban szerintük a 2018-as világbajnok, 2019-es világbajnok bronz érmes és Európai-bajnoki címvédő Berecz Zsombor nem számíthat dobogós helyre.

Az Egyesült Államok legrégebbi hírügynöksége szerint, a birkózó Lőrincz-testvérek két éremmel, egy arannyal és egy ezüsttel térhetnek haza, az uszodában Milák Kristóf és Hosszú Katinka ünnepelheti győzelmét, a 36 éves Marosi Ádám pedig arannyal koronázhatja pályafutását, míg

Szilágyi Áron történelmet írhat és ő lehet az első, ki a kardvívás háromszoros egyéni olimpikai bajnoka lett.

Az amerikaiak szerint Péni István lehet a legeredményesebb magyar olimpikon idén. Neki két arany- és egy bronzérmet szavaztak meg.

Az AP hírügynökség tippjei:

Aranyérem (9 db):
Lőrincz Tamás (birkózás, kötöttfogás, 77 kg)
Kopasz Bálint (kajak-kenu, K-1 1000 m)
Marosi Ádám (öttusa, férfi egyéni)
Péni István (sportlövészet, kisöbű sportpuska, összetett)
Péni István, Mészáros Eszter (sportlövészet, vegyes légpuska)
Női K-4 500 m
Milák Kristóf (úszás, 200 m pillangó)
Hosszú Katinka (úszás, 400 m vegyes)
Szilágyi Áron (vívás, kard egyéni)

Ezüstérem (5 db):
Lőrincz Viktor (birkózás, kötöttfogás, 87 kg)
Balla Virág, Takács Kincső (kajak-kenu, C-2 500 m)
Milák Kristóf (úszás, 100 m pillangó)
Férfi kardcsapat
Siklósi Gergely (vívás, párbajtőr egyéni)

Bronzérem (8 db):
Halász Bence (atlétika, kalapácsvetés)
Muszukajev Iszmail (birkózás, szabadfogás, 65 kg)
Tóth Krisztián (cselgáncs, 90 kg)
Péni István (sportlövészet, légpuska)
Verrasztó Dávid (úszás, 400 m vegyes)
Kapás Boglárka (úszás, 200 m pillangó)
Férfi vízilabda-válogatott
Női vízilabda-válogatott

Nyitókép: MTI/EPA/Reuters pool/Kato Isszei

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
filopatl
2021. július 20. 09:35
Raso és ffi vizilabda!! hajrá!!!
flesh ripper
2021. július 19. 19:47
Nem rossz 9 aranyérem sem, de jobbak leszünk!
Búvár Kund
2021. július 19. 18:34
A "darabszámban" remélem igazuk lesz, az összetétellel már vitatkoznék. Kozák Danuta, remélem triplázni fog, Szilágyi Áronnak nagyon szurkolok, bár kevés az esélye a címvédésre, Milák remélem behúzza, Hosszú Katinkának nagyon szurkolok, hogy nyerjen legalább egy aranyat! Sportlövőktől én is várok egyet, hisz ez egy tradicionális olimpiai sportágunk, de már régen nyertünk benne, küzdősportokban esetleg érem, de aranyra nem számítok, vizilabdában kettő is összejöhet, talán az egyik arany, bár kicsi az esélye most. Kézilabdás lányainknak összejöhet hogy küzdenek az éremért, olimpián könnyebb, mint vb-n, öttusa, talán egy érem a lányoknál, titkos favoritom Halász Bence és Berecz Zsombor az olimpiai győzelemre! Egy nem várt arany azért mindig összejön! Bocsánat, Rasovszki Kristófról elfeledkeztem, benne is benne van egy érem ami, akár lehet arany is! Hajrá magyarok! Remélem már pontszerzéssel kezdődik, hajrá Valter Ati, a pálya fekszik neked!
olvaso9
2021. július 19. 18:21
Jó, hogy lesz olimpia, mert ott dől el az érmek sorsa, nem pedig jóslásban... Azért halkan megemlítem, hogy a vitorlázó Berecz Zsombor bármilyen helyezésre esélyes lehet (az elő-olimpiát ő nyerte - ténylegesen, nem jóslásban)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!