Az MLSZ kényszerhelyzetbe került – Csányi Sándor a zártkapus bolgár meccsről

2023. november 06. 22:08

A szabályok szerint nem lehetett elutasítani az UEFA döntését.

2023. november 06. 22:08
CSÁNYI Sándor

Ha a magyar labdarúgó-válogatott a megváltozott körülmények hatására nem állna ki a bolgárok elleni, november 16-án esedékes Eb-selejtezőre, a mérkőzésen 3-0-s bolgár győzelemmel írták volna jóvá az eredményt, és további büntetés is várna a magyar csapatra – írta a Magyar Nemzet. A sportvezető szerint ezt is mérlegelnie kellett a szövetségnek, mielőtt elfogadta, hogy Szófia helyett Plovdivban, ráadásul zárt kapuk mögött kerül sor a magyar válogatott utolsó előtti, sorsdöntő Eb-selejtezőjére.

Csányi Sándor elmondta, hogy a bolgár szövetség arról tájékoztatta az UEFA-t, az UEFA pedig a magyar szövetséget, hogy a bolgár rendőrség nem tudja garantálni a mérkőzés zavartalan megrendezését, és csak nézők nélkül és Szófián kívül engedélyezi a mérkőzés megtartását.

Csányi kiemelte, 

az MLSZ az első perctől kezdve a leghatározottabban jelezte, hogy nem ért egyet a változtatással.

Az UEFA azonban azt közölte, hogy csak rendőrségi engedély birtokában tarthatják meg a mérkőzést, és az új feltételek megfelelnek a helyszínekre vonatkozó előírásoknak, így

az MLSZ-nek a szabályok szerint nincs módja elutasítani az UEFA döntését. 

Mindezek ismeretében kényszerűen tudomásul vették a döntést. Továbbá az MLSZ igyekszik, hogy a szurkolók kártalanítása rendben, igazságosan megtörténjen.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. november 07. 11:03
Mindezt pedig azért mert az bolgár ultrák tüntetni terveztek a meccsen a szövetségük ellen, a szövetség pedig ehhez nyilván nem kívánt asszisztálni. Csak tényleg ki ne találják a végén, hogy mi bármennyire is tehetünk a dologról. Hogy a bolgár csapat hogyan veszi ezt tudomásul az is jó kérdés, nyilván győzelemmel nehezebb szövetséget buktatni, ugyanakkor az új edző miatt ez nehezebb.
Reszelő Aladár
2023. november 07. 10:59
Nézzük a jó oldalát. A zárt kapu alapvetően nekünk jobb, legutóbb Belgrádban játszottunk így és ott nyertünk is. Ami viszont fura, hogy a bolgárok egyoldalúan változtatnak a feltételeket a másik fél epdig ezt vagy elfogadja vagy veszít? Ahogy már @excopp is írta, ha ezt mi csinálnánk mondjuk a németekkel, hogy akkor nem csütörtök este 20:45, hanem 18:00 és nem a Puskás hanem mondjuk Mezőkövesd és nem szurkolókkal, hanem anélkül. Mindezt pedig a rendőrséggel kimondatva, azaz a hatóságokat is belekeverve. Nyilván leginkább a vendégszurkolók a kárvallottak, akiknek a jegy mellett, nyilván van szállás és utiköltségük, aminek egy részét már előre ki kellett fizetni, 10 nappal a rendezvény előtt a visszatérítés pedig kérdéses. De bukik a légitársaság, a busztársaság, nem kell különvonat.
tavirozsa2
2023. november 07. 10:02
Ha a bolgár szövetség nem tudja vállalni a meg hirdetett helyen és feltételekkel a meccset, akkor ide a három pont és PONT Ezt a puha p.. cs MLSZ-t Tkp. a magyar focisták és magyar szurkolók lettek megbüntve!! Ez így oké???? 🤮🤮
tutor
2023. november 07. 09:41
Ha valaki kárt okoz, köteles az okozott kárt megtéríteni. Miért az MLSZ téríti meg a magyar szurkolók kárát? Miért nem hárítja át a kárt okozóra? Az UEFA és a bolgár Szövetség egymás között elrendezik, és kártalanítják a magyar szövetséget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!