Már eddig is brutális összeget kaszált a Fradi a nemzetközi kupaszerepléssel!

2023. december 15. 12:18

Bár a Klaksvík elleni váratlan BL-kiesés után gyászos hangulat lett úrrá az Üllői úton, az EKL-csoportkörben mutatott remek teljesítménynek köszönhetően mégis elégedetten dörzsölhetik a tenyerüket a klubvezetők.

2023. december 15. 12:18
Kristoffer ZACHARIASSEN; VARGA Barnabás; Mohammed ABU FANI
Vámos Tamás

Lássuk, hogyan is jönnek össze tételesen a milliárdok: hiába számít csupán csak a harmadik számú európai kupasorozatnak a konferencialiga, a Fradi már a csoportkörbe jutással is szépen kaszált: 3 millió eurót utalt át az UEFA a klub számlájára. A zöld-fehérek tovább írták veretes történelmüket: ugyanis még sosem fordult elő, hogy 

  1. egy magyar klub két egymást követő évben megérje a kupatavaszt 
  2. a csoportkör mérkőzéseit veretlenül vívja meg.
Ferencvárosi örömünnep: tavasszal is tovább folytatódhat a menetelés - és a pénzgyűjtés... Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Ahogy az mno.hu összeállításából is kiderül,  a Csukaricski elleni két győzelemért (ezért is volt rendkívül fontos Alekszandar Pesics 98. percben lőtt győztes találata Leskovacban) valamint a Fiorentina és a Genk elleni négy döntetlenért további 1,6 millió eurót kapott a magyar bajnok.

Mindig hangsúlyozzuk: a nemzetközi kupaporondon minden egyes pontnak és gólnak óriási jelentősége van, ezt a Fradi példája is jól igazolja.

 Az FTC ugyanis a korábbi selejtezős szereplésért, valamint az elmúlt tíz év (!) UEFA-koefficiens pontjaiért további 1,4 millió euróval lett gazdagabb,

 így jött össze a 6 078 400 euró, ami az aktuális árfolyamon számolva mintegy 2,3 milliárd forintot jelent. 

(Viszonyításképpen: ez a pénz pontosan annyi, mint a Fradi NB I-es fő riválisa, az őszi bajnok Paksi FC teljes évi költségvetése!)

Természetesen a tavaszi folytatásban is szép pénzt lehet kaszálni: a 16 közé jutásért 600 ezer, a 8 közé jutásért 1 millió, a négy közé jutásért 2 millió, a döntőbe jutásért 3 millió, míg az Európa-konferencialiga megnyeréséért újabb 2 millió eurót utal át az UEFA. Ahogy már megírtuk, a hétfői sorsoláson derül ki, hogy a Ferencváros mely riválisával játszik a playoff körben (olvasónk is szavazhatnak arról, hogy az Európa Liga csoportkörében harmadik helyezett riválisok közül kit látnának legszívesebben ellenfélnek). 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: fradi.hu

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Király Kávéház
2023. december 15. 15:05
Még szerencse hogy 4 fok hidegben is teltházas aréna mellett játszott a Fradi....Ja, és a foci az nem biznisz :D
Gullwing
2023. december 15. 12:45
2.3 milliárd a bevétel csak a nemzetközi szintérről..... Lehet utánuk csinálni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!