Fogadjunk, hogy többé nem lép pályára!

2024. április 19. 20:56

Élete végéig szóló eltiltást kapott az NBA-ben a Toronto Raptors kosarasa, Jontay Porter. A saját meccseire is tétet rakó sportolóval példát statuáltak.

2024. április 19. 20:56

Nyitókép: Twitter/1135Ministries

 

Nem egy profi sportoló karrierjét törte már ketté a szerencsejáték. És egészen biztos, hogy nem Jontay Porter volt az utolsó, aki a rabja a fogadásoknak. A Toronto Raptors 24 éves kosárlabdázója a liga fogadási szabályait szegte meg, nem is lépett pályára már március 22-e óta, amikor elkezdték vizsgálni az ügyét. Az észak-amerikai National Basketball Association (NBA) nyomozása megállapította, hogy a fiatal amerikai játékos bizalmas információkat közölt fogadókkal a saját egészségügyi állapotáról, és volt, hogy nem állt csapata rendelkezésére, fogadási célokból. Porter maga is megjátszott meccseket egy barátja nevében – írja az Origo.

A vizsgálat azt is kiderítette, hogy a center a Sacramento Kings elleni meccs előtt egy fogadónak elárulta, nincs túl jó állapotban, majd a meccs előtt beteget jelentet és csak három perce játszott. A kosaras egy másik ismerőse 80 ezer dollárral fogadott arra, hogy Porter alulteljesít majd a meccsen, ő több mint egymillió dollárt kaszált volna ezen, de a vizsgálat után befagyasztották a nyereményt. Az NBA közlése szerint torontói játékos 54 ezer dollárt tett fel összesen 13 meccsre egy barátja számlájáról január és március között, ez pedig tilos a profiknak. 

A vizsgálat még nem zárult le teljesen, de az már kiderült, hogy Jontay Porter élete végéig szóló eltiltást kapott az NBA-ben.

A kosárlabda mellett a futball és a tenisz a legfertőzöttebb a sportfogadási csalásokban. Tavaly novemberben illegális sportfogadás miatt 10 hónapra eltiltották a labdarúgástól Sandro Tonalit, az angol bajnokságban szereplő Newcastle United olasz válogatott futballistáját. A középpályás elismerte, hogy az AC Milannal töltött ideje alatt saját csapatára is kötött fogadásokat. Tonali mellett honfitársa, az Aston Villában játszó szélső, Nicolo Zaniolo ellen is vizsgálat indult. Kicsit korábban pedig Nicolo Fagioli, a Juventus játékosa kapott hét hónapra szóló eltiltást, valamint 12 500 eurós pénzbüntetést illegális sportfogadás miatt.

De világméretű problémáról beszélünk. Egy másik eset a közelmúltból Shane Pintóé. Az észak-amerikai NHL-ben szereplő jégkorongozó nemrég kapott 41 meccses eltiltást, ami nagyjából fél évet jelentett. Az Ottawa Senators profi hokisa is saját csapata ellen tett nagyobb összeget. És a sort még hosszan folytathatnánk.

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­ö­g­­ö­s­­ ­­­l­á­n­­y­­­o­­k­ ­­­v­­á­­­r­­­n­a­k­­ ­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
Interista
2024. április 20. 03:23
Milliókat keresnek dollárban. És nem elég ezeknek. Csalnak az agyatlanok. Tiltsák is el örökre mindet.
EX_Terminator
2024. április 20. 02:52
Amit egyesek megint hogyan akarnak majd kihasználni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!