Meccsek sorsáról dönthet: fociban is lesz magyar az olimpián!

2024. április 04. 19:45

Labdarúgóinknak ugyan nem volt esélyük kijutni Párizsba, ilyen módon lesz képviseletünk a játékokon.

2024. április 04. 19:45
Korsós Attila; Petõ Zoltán; Sebõk Vilmos; Hrutka János; Sáfár Szabolcs; Babos Gábor; Szûcs Lajos; Mátyus János; Dragóner Attila; Egressy Gábor; Zavadszky Gábor; Sándor Tamás; Radnay József; Magyar Zoltán; Borbély László; Dunai Antal; B

Nyitókép: MTI/Földi Imre

***

Legutóbb 1996-ban szerepelt a magyar férfi labdarúgó-válogatott olimpián. Pontosabban a szabályoknak megfelelő, három túlkorost leszámítva 23 év alattiakból álló nemzeti együttesünk vett részt az atlantai játékokon. Sándor Tamásék ugyan három vereséggel zártak, de Okocha, Kanu, Ronaldo, Juninho vagy Bebeto ellen léphettek pályára. Azóta a kijutás közelébe sem kerültek az utódok, de legalább játékvezetőink képviselték hazánkat.

Kulcsár Katalinra videóbíróként (VAR) számít a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség a párizsi olimpiai női labdarúgó tornáján – vette észre az nso.hu. A 39 éves – immár édesanya – sípmester korábban világ- és Európa-bajnokságon is fújta a sípot. 2016-ban a világ legjobbjának is megválasztotta az IFFHS, abban az esztendőben ő vezette a női Bajnokok Ligája döntőjét. 

Ezúttal nem a 21 tagú játékvezetői keretben, hanem a VAR szobában számítanak a szakértelmére.

 2004 óta FIFA-kerettag, a második magyar nő, aki a férfi NB I-ben mérkőzést vezetett.

Kulcsár Katalin vezette a Siófok - Honvéd első osztályú labdarúgó mérkőzést 2011-ben
Fotó: Nemzeti Sport/Grnák László 


Érdekesség, hogy Kulcsár Katalin férje is „olimpikon” volt: Kassai Viktor 2008-ban a döntőn bíráskodott, amikor Argentína Lionel Messivel és a győztes gólt szerző Angel di Mariával a soraiban megnyerte a pekingi viadalt. 

A párizsi olimpián a nők labdarúgótornája július 25-én kezdődik és augusztus 10-én ér véget, míg a férfiaké július 24-től augusztus 9-ig tart. Mindkét döntőt a Parc des Princes-ben rendezik.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:50
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­­ö­­­g­­­ö­­s­­­ ­­l­á­­n­y­o­k­­ ­­­v­­­á­r­­n­a­­k­­­ ­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!